Πολιτιστικός Σύλλογος Θρυφτής
από τη γιορτή

Τη καθιερωμένη εδώ και δεκαετίες γιορτή του πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου (25/5) ο Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Θρυφτής, στο χώρο του στην είσοδο του πρώτου οικισμού του οροπεδίου. Παρ’ ότι η άδεια για καλοκαιρινό καζάνεμα έρχεται από τον ίδιο τον Σοφοκλή Βενιζέλο και την εποχή του, αυτή τη φορά ο σύλλογος δεν καζάνεψε γιατί δεν βρήκε στράφυλλα. Οπότε η ρακή που προσφέρθηκε ήταν αναγκαστικά παλαιότερη. Άλλωστε που να προλάβει το καζάνι την ίδια βραδιά να καλύψει τις ανάγκες ….

Οι Αορίτισσες νοικοκυρές είχαν φροντίσει για τα φαγητά της εκδήλωσης, τα οποία ήταν μοναδικά με πολλές δικές μας γεύσεις και έφτασαν για όλους. Το Κρητικό συγκρότημα, έδωσε το ντόπιο ήχο στη γιορτή και ο χορός κράτησε πολύ.

Πολιτιστικός Σύλλογος Θρυφτής
τα φαγητά μοιράζονται στους καλεσμένους

Ευχαριστώντας όσους τίμησαν τη γιορτή, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Θρυφτής, Γιώργης Χαμηλός, αυτή τη φορά είχε και κάτι άλλο, ευχάριστο να προσθέσει. Το όνειρο του Συλλόγου για τον δικό του χώρο, αρχίζει δειλά  – δειλά να υλοποιείται, αφού έγιναν τα σχέδια και εκδόθηκε η οικοδομική άδεια. Βέβαια ο σύλλογος προσβλέπει στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ που θα ανοίξει και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα μπορέσει να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί. Όπως θα ακούσετε στο Video, ο κ. Χαμηλός περιγράφει τις δυνατότητες του κτιρίου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Θρυφτής, γιορτή ρακής
η τρισδιάστατη μακέτα του κτιρίου
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos