Ελληνική Σαλάτα Έως τα τέλη Μάιου θα μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πρόγραμμα «Διάδοση και καθιέρωση της ελληνικής κουζίνας και ενίσχυση επιχειρήσεων για την απόκτησ σήματος ΕΟΤ για την ελληνική κουζίνα» που οργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Το έργο εντάσσεται στην πράξη 1 του Μέτρου 5.3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».
 
Δικαιούχοι
 
Δικαίωμα κατάθεσης προτάσεων στο πρόγραμμα έχουν  οι κάτωθι επιχειρήσεις:
  • Εστιατόρια χαρακτηριζόμενα στην άδεια λειτουργίας και ως ταβέρνες,
  • ψαροταβέρνες,
  • ουζερί,
  • ψητοπωλεία,
  • κέντρα διασκέδασης,
  • ξενοδοχεία,
  • camping,
  • επιχειρήσεις ειδικής τουριστικής υποδομής,
  • επιχειρήσεις ακτοπλοϊκών εταιριών
  • ή και κρουαζιερόπλοιων στα οποία λειτουργούν εστιατόρια.
 
Προϋποθέσεις
 
Οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις θα πρέπει
  • να έχουν θετικό μέσο όρο κερδών την τελευταία τριετία (2002-2005),
  • α διαθέτουν χώρο εστίασης με άδεια λειτουργίας, όπου σερβίρονται εδέσματα ελληνικής κουζίνας, λειτουργούν παρασκευαστήριο.
 
Το κατώτατο όριο προϋπολογισμού που προβλέπεται για το κάθε επιχειρηματικό σχέδιο είναι 15.000ευώ, το δε ανώτερο 80.000ευρώ και μπορεί να αφορά στη προμήθεια παγίων αλλά και στις άϋλες δαπάνες.
 
Το ποσοστό επιχορήγησης είναι της τάξης του 50%.
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos