Πώς να εκπαιδεύσεις τους γονείς σου«Νομίζουν ότι εγώ είμαι προβληματικός. Λάθος! Εκείνοι είναι οι προβληματικοί!». Ο ήρωας του βιβλίου ο Λούι δεν αντέχει άλλο. Όχι μόνο άλλαξε σχολείο, αλλά έχει και τους γονείς του πάνω απ’ το κεφάλι του. το μόνο που τους νοιάζει είναι αν πηγαίνει καλά στα μαθήματα (απάντηση: όχι) και ποιες εξωσχολικές δραστηριότητες θέλει να κάνει (απάντηση: καμία).
 
Δεν ενδιαφέρονται πια για τα αστεία του (ονειρεύεται να γίνει κωμικός) και μάλιστα, του πήραν την τηλεόραση από το δωμάτιό του! 
 
Μα τι σμβαίνει επιτέλους; Θα μπορέσει να τον βοηθήσει η φίλη του η Μάρλα, βάζοντας σε εφαρμογή το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης γονιών;
 
Η συνέχεια στο βιβλίο «Πώς να εκπαιδεύσεις τους γονείς σου» του άγγλου συγγραφέα Πιτ Τζόνσον, το οποί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σειρά Λωτός (από 9 ετών), σε μετάφραση Ρένιας Κυδωνιέως -Τουρκολιά.
 
Ο Πιτ Τζόνσον γεννήθηκε το 1956 στο Ουίντσεστερ της Αγγλίας. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμι του Μπέρμιγχαμ και δίδαξε αγγλικά και θέατρο σε διάφορα γυμνάσια. Επίσης, εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στη ραδιοφωνική εκπομπή Radio One του BBC.
 
Δέκα χρόνια αλληλογραφούσε με την Ντόντι Σμιθ, συγγραφέα του γνωστού μυθιστορήματος «Τα 101 σκυλιά της Δαλματία»ς, η οποία και τον ενέπνευσε να γίνει συγγραφέας.
 
Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Secrets from the school underground», το έγραψε παρατηρώντας τους μαθητές του και ζητώντας τους να του δώσουν ιδέες. Το αγαπημένο του θέμα είναι οι ιστορίες τρόμου, γιατί του αρέσει να ξαφνιάζει τους αναγνώστες του.
 
Εργογραφία του
  • Η μαγική κάπα (εκδόσεις Πατάκη)
  • Στο πλευρό του μπαμά (εκδόσεις Πατάκη)
  • Avenger,
  • Phantom fear κ.ά.

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos