Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Σοπέν στο Ωδείο Τέχνης Κρήτης
Άρης Γραικούσης, Ανδρομάχη Δαυλού, στην αίθουσα του Ωδείου Τέχνης Κρήτης

Μια μοναδική εμπειρία ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Παρασκευής (17/1) στην αίθουσα του Ωδείου Τέχνης Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο. Έργα Σοπέν ερμηνευμένα από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες πιανίστες, τον Άρη Γραικούση.

…. με αφορμή τα 170 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη, το Ωδείο Τέχνης Κρήτης, φρόντισε γι’ αυτή τη μοναδική βραδιά, μιας και είναι δύσκολη υπόθεση να βρεθεί ένας πιανίστας, επιπέδου στην επαρχία. Το Ωδείο Τέχνης στα χρόνια της ύπαρξης του έχει μετακαλέσει αρκετούς διακεκριμένους πιανίστες, φέτος, την Ντόρα Μπακοπούλου και τώρα τον Άρη Γρακούση.

Για τη ζωή, το έργο του Φρεντερικ Σοπέν μίλησε, θεατρικό τω τρόπω, η ηθοποιός Ανδρομάχη Τραυλού.

Ο πιανίστας ερμήνευσε διάφορα έργα του Σοπέν, με ιδιαίτερα ενδιαφέρον τη Σονάτα Νο 2 έργο 35, ένα απαιτητικό έργο, σε τεχνική και έκφραση. Ένας πιανίστας, που όπως έγραψε στην Καθημερινή ο Νίκος Βατόπουλος, δεν φοβάται να αναμετρηθεί με ένα ευρύτατο ρεπερτόριο από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα, αγκαλιάζοντας ακόμη και τις περιοχές της οπερέτας, του τανγκό και του easy listening.

Από την άλλη, το Ωδείο Τέχνης Κρήτης δεν φοβάται να προσπαθεί. Αν κατανοούμε ότι όλα είναι θέμα παιδείας ….. ας το στηρίξουμε.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos