Σόνια ΘεοδωρίδουΤην Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο REX, στον Άγιο Νικόλαο ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η ΔΗΠΕΔΑΝ και ο ΠΟΔΑΝ οργανώνουν Ρεσιτλ Τραγουδιού « Από το «Handel στο Χατζιδάκι» με τη Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Θόδωρος Κοτεπάνος. Ώρα έναρξης: 21:00. Προπώληση εισιτηρίων στο κινηματοθέατρο REX (ώρες κινηματογράφου).

 
Σόνια Θεοδωρίδου
 
Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου γεννήθηκε στην Βέροια. Σπούδασε τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στην τάξη της Καίτης Παπαλεξοπούλου, απΆ όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία “Μαρία Κάλλας” συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και στη συνέχεια στο Λονδίνο με την Βέρα Ρόζα.
 
Έχει εμφανιστεί στις σπουδαιότερες όερες της Ευρώπης όπως της Φρανκφούρτης, Κρατική του Βερολίνου, Γερμανική του Βερολίνου, Κρατική του Αμβούργου, της Λυών, του Μονπελιέ, στα Θέατρα Εθνικό του Μονάχου, Royal de la Monnaie των Βρυξελών, Châtelet του Παρισιού, Communale της Φλωρεντίας, στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου κ.α.
 
Έχει δώσει ρεσιτάλ τραγουδιού στην Κολωνία, τη Βουδαπέστη, τη Λισσαβόνα, σε πόλεις της Ιταλίας, το Τόκιο, τη Φρανκφούρτη κ.α. και έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως: Βόλφγκανγκ Ζαβάλις, Ζούμπιν Μέτα, Ρενέ Γιάκομπς, Κρίστοφ φον Ντοχνάνι, Ίβαν Φίσερ, Φρανς Μπρίχεν κ.α. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει δεκάδες ρόλους, τους πιο σημαντικούς της όπερας που έχουν πλαστεί για υψίφωνο.
 
Οι εμφανίσεις της στο Τλ Αβίβ με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ υπό τη διεύθυνση του Αντόνιο Παπάνο, στην Κρατική Οπερα της Βουδαπέστης στο «Ρέκβιεμ» του Βέρντι, στο Θέατρο La Fenice της Βενετίας, στην Gasteig Philharmonie του Μονάχου υπό την διεύθυνση του Χέλμουτ Ρίλινγκ και στην Όπερα της Ρουέν της χάρισαν θριαμβευτικές κριτικές και εγκωμιαστικά σχόλια. Τον Οκτώβριο του 2003, προσκαλεσμένη του Ρενέ Γιάκομπς εγκαινίασε το ανακαινισμένο Théatre de la Ville του Λουξεμβούργου ερμηνεύοντας τον ρόλο της Ήρας (Τζουνόνε) στην όπερα του Καβάλι Η Καλλιστώ.
 
Το 2002 και το 2003 υπήρξε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του θεσμού «Η Ανθρώπινη Φωνή», που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια από την Επικράτεια Πολιτισμού με στόχο την εκπαίδευση, ανάπτυξη και προώθηση των μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης που έχουν ως μέσον την ανθρώπινη φωνή. Τον Φεβρυάριο του 2004 συμμετείχε στην πρεμιέρα της παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Καβαλερία Ρουστικάνα ερμηνεύοντας τον ρόλο της Σαντούτσα και τραγούδησε στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως προσκεκλημένη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2004 συμμετείχε στην παραγωγή της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας Όρνιθες. Το καλοκαίρι του 2005 τραγούδησε στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην έναρξη του Φεστιβάλ Χέντελ στη γένετειρά του και στο Φεστιβάλ του Ludwigsburg. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για ο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ενώ η δισκογραφία της κοσμεί τον κατάλογο ελληνικών (Σείριος) και διεθνών (Harmonia Mundi, Agora Musica) εταιρειών.
 
Θόδωρος Κοτεπάνος
 
Ο Θόδωρος Κοτεπάνος γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στην Αθήνα και στο Παρίσι. Είναι κάτοχος ενός, 1ου βραβείου πιάνου, του Εθνικού Ωδείου του Παρισιού και δύο βραβείων στους Διεθνείς διαγωνισμούς του Epinal και της Αθήνας( Μαρίας Κάλλας). Οι μουσικές του σπουδές που επεκταθήκαν σε πολλούς τομείς όπως Ανώτερα θεωρητικά, Αισθητική, Ηλεκτροακουστική Μουσική, Εκκλησιαστικό Όργανο, Διεύθυνση Ορχήστρας κ.α, προετοίμασαν την πολύπλευρη παρουσία του, στον Ελληνικό Μουσικό χώρο μετά την επιστροφή του το 1991.
 
Πέρα από την Σολιτική του δραστηριότητα, ασχολείται κυρίως με τη συνοδεία του τραγουδι9ού και την Ενορχήστρωση. Έχει δισκογραφηθεί δύο φορές, συνοδεύοντας στο πιάνο, τον κόντρα – τενόρο, Άρη Χριστοφέλλη. Συνεργάστηκε από το 1987 με το Μάνο Χατζιδάκι ως πιανίστας και βοηθός του. Έκτοτε είναι αναρθμητες οι συμμετοχές του στη δισκογραφία και τη μουσική σκηνή της σύγχρονης Ελληνικής δισκογραφίας.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos