Ρωμαίος και Ιουλιέτα στο REX από την Metropolitan Opera
Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau, που πρωταγωνίστησαν με μεγάλη επιτυχία πέρυσι στη σκηνή της Metropolitan Opera στη Μανόν,

σμίγει ξανά στην όπερα Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Gounod, βασισμένη στο έργο του Shakespeare. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή της Met, την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στις συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 19:55.

Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στο ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση τουGianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδελφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher βασίζεται στην παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.

Στην πασίγνωστη δραματική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Shakespeare βασίστηκε ο Gounod για να γράψει την ομώνυμη όπερα, ένα έργο το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του. Επηρεασμένος από τον γαλλικό ρομαντισμό, ο Gounod δίνει στην όπερα μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία των δυο εραστών, συγκριτικά με την πλοκή του θεατρικού έργου, χαρίζοντάς μας 4 αξέχαστα ντουέτα των πρωταγωνιστών και μια επιπλέον σκηνή επανένωσης στην τελευταία πράξη, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο θεατρικό του Shakespeare.

Μπορείτε να απολαύσετε την παράσταση «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ» σε ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Metropolitan Opera σε μια από τις αίθουσες προβολής της Met σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA καλύπτουν γεωγραφικά όλη την επικράτεια και αποτελούν τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19:55.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα,

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

19:55 – 20:05 Ζωντανή σύνδεση με την Met / Αντίστροφη Μέτρηση Έναρξης
20:05 – 21:25 Έναρξη Παράστασης: ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
21:25 – 22:00 Διάλειμμα INTERMISSION (35:00)
  Ζωντανή συνέντευξη/ βίντεο υλικό Met
  Διάλειμμα 10:00
  Ζωντανή συνέντευξη / Εισαγωγή στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
22:0022:55 ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
22:55 – 23:11 Κλείσιμο Παράστασης / Τίτλοι Τέλους

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos