Σημεία ανάγνωσης στη Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη
μαθητές στη Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και ενήλικες «Σημεία Ανάγνωσης» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος,

υλοποιώντας ένα ξεχωριστό και δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες. Το πρόγραμμα οργανώθηκε γύρω από έξι ενότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις όψεις της ανάγνωσης ως εμπειρία και ως περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τι, πού, πώς, πότε και γιατί διαβάζουμε.

Τα πρώτα δημιουργικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 25 Απριλίου με μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Κριτσάς με την εκπαιδευτικό κ. Χαρά Τσουπάκη. Την Τρίτη 09 Μαίου το πρόγραμμα έκλεισαν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου με τις εκπαιδευτικούς κ. Λιανά Κρυσταλλένια, κ. Αμαλία Ψυλλάκη και την καθοδήγηση της βιβλιοθηκονόμου και υπεύθυνης του προγράμματος Ειρήνης Δραγασάκη.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων και των ερωτηματολογίων εστάλησαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προκειμένου μετά από επιλογή και επιμέλεια να αποτελέσουν το περιεχόμενο της έκθεσης «Σημεία Ανάγνωσης» που θα εγκαινιαστεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 15 Ιουνίου 2017 που θα είναι και η έναρξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos