Σινεμά και Ψυχανάλυση, Δικός της
θα προβληθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 19:30 το απόγευμα στον Κινηματοθέατρο “Αστόρια”

Με την ταινία “Δικός της” σε σκηνοθεσία του Σπάικ Τζόνζ, συνεχίζεται και φέτος το “Σινεμά και Ψυχανάλυση”. Η ταινία που ήταν υποψήφια για 5 Oscar θα προβληθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 19:30

το απόγευμα στον Κινηματοθέατρο “Αστόρια” Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ψυχαναλυτική παρουσίαση της ταινίας από τις Ψυχαναλύτριες Ιωάννα Βεριγάκη και Γωγώ Φουντουλάκη, καθώς και συζήτηση με θέμα “οι σχέσεις των δύο φύλων σήμερα”.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης είναι της Ελληνικής Εταιρίας Νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης και της ΑΜΚ “Κόμβοι” και η είσοδος είναι 5 ευρώ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6976282432

Η υπόθεση

Η ταινία εστιάζει σε έναν μοναχικό άνδρα τον Θίοντορ Τουόμπλι, που ενσαρκώνει ο ηθοποιός Χοακίν Φοίνιξ,  ο οποίος κερδίζει τη ζωή του γράφοντας προσωπικά γράμματα για λογαριασμό άλλων. Γράφει γράμματα γεμάτα συναισθηματισμό και όμορφες ιδέες που θέλουν να στείλουν οι πελάτες του σε “αγαπημένα” πρόσωπα αλλά δεν έχουν το χρόνο και τη διάθεση να τα γράψουν οι ίδιοι. Ο Θιόντορ μένει μόνος του, έχοντας χωρίσει μετά από μια μακροχρόνια σχέση, χωρίς προσωπική ζωή και με περιορισμένες κοινωνικές συναναστροφές. Προσπαθώντας να ξεπεράσει το χωρισμό του, μη μπορώντας να αντέξει τη μοναξιά, κάνει σεξ μέσω μιας φωνής από το τηλέφωνο. Η γελοιοποίηση αυτής της “συνεύρεσης” τον οδηγεί σε μια άλλη λύση, πιο εικονική και πλασματική. Αποφασίζει να αγοράσει ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο υπόσχεται ότι ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη. Είναι ένα νέο προϊόν, ένα σύστημα προσωπικής γραμματειακής υποστήριξης, το οποίο δρα και αντιδρά βάση της τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει και μπορεί να ξετυλίγει μια εντελώς διαφορετική προσωπικότητα ανάλογα με τον εκάστοτε αγοραστή.Ενεργοποιώντας αυτό το λειτουργικό ο Θιόντορ “συναντά” τη Σαμάνθα, μια ψηφιακή προσωπικότητα που επικοινωνεί μαζί του με μια χαρούμενη, γλυκιά γυναικεία φωνή, αισθαντική, γεμάτη παλμό και ζωηράδα, την οποία ενσαρκώνει η ηθοποιός Σκάρλετ Τζοχάνσον. Η Σαμάνθα αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη, αλλά και εξαιρετικά αστεία. Ανάμεσα στο Θίοντορ και τη Σαμάνθα θα αναπτυχθεί μια σχέση η οποία θα γίνει όλο και πιο στενή, δημιουργώντας απρόβλεπτες καταστάσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos