Στους διαδρόμους, τρυφερή κοινωνική ταινία

Με την γερμανική ταινία «Στους Διαδρόμους – In den Gängen» συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν..

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται η βραβευμένη από το κοινό της Αθήνας ρομαντική ταινία του Τόμας Στούμπερ, γερμανικής παραγωγής   2015, διάρκειας 119′ και πρωταγωνιστές τους: Τουλίν Οζέν, Μεχμέτ Οζγκούρ, Μπερκάι Ατές.

Υπόθεση: Ο εσωστρεφής, ντροπαλός και απομονωμένος Κρίστιαν έχει μόλις πιάσει δουλειά σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα, με απώτερο σκοπό να γίνει χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος. Λακωνικός, μελαγχολικός, σχεδόν αόρατος στον γύρω του κόσμο, θα αναπτύξει μια “λιγομίλητη” φιλία με τον πατρικό Μπρούνο που του μαθαίνει τη δουλειά. Γοητεύεται από την συνάδελφο του Μάριον, την οποία συναντά τακτικά δίπλα στη μηχανή του καφέ. Μόνο που εκείνη είναι παντρεμένη, οπότε και τα (ανεκδήλωτα) αισθήματα του μένουν χωρίς ανταπόκριση, μέχρι την ημέρα που η Μάριον δεν επιστρέφει στη δουλειά…

Το λεπτοδουλεμένο σενάριο, οι προσεγμένοι διάλογοι, αντιδράσεις που προκαλούν συναισθηματική εκκρεμότητα, ανθρώπινες αντιφάσεις που κάνουν τρισδιάστατο τον κάθε ήρωα, τρεις υποδειγματικές, αλληλοσυμπληρούμενες υφολογικά ερμηνείες, και μια συγκινητική ονειρική νότα, συνθέτουν μια χαμηλών τόνων ταινία, πάνω στη μοναχικότητα, την ανάγκη για επικοινωνία και την επώδυνη πορεία αυτογνωσίας. Μια εξαιρετική ταινία που ενδίδει στην αισιοδοξία, χωρίς να φοβάται να κοιτάξει την ίδια στιγμή την πικρή πλευρά της ζωής.

 Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, αφίσες, φωτογραφίες, trailer, συνεντεύξεις, πληροφορίες για τον σκηνοθέτη στην ιστοσελίδα μας http://kileagn.com/?page_id=12960

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos