το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας ΄Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων είχε συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη
το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας ΄Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων είχε συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Την Παρασκευή 8 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων είχε συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου.

Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Στέλιος Κουνελάκης, ο Αντιπρόεδρος Ηρακλείου Τίτος Κοκολάκης και ο Λευτέρης Χαρωνίτης Έφορος Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Ρέθυμνο τόνισαν ότι η Ένωση επιδιώκει μέσα από συνεργασία με τους φορείς και συλλόγους να κτίσει ένα νέο μέλλον για την Κρήτη.  Επιδιώκει να ενώσει καταστατικά όλους τους συλλόγους που τόσα χρόνια αποτελούν την βάση ανάπτυξης του πολιτισμού και μεταφέρουν την ιστορία και τον πολιτισμό στη νέα γενιά.  Αναλύθηκε το χρονικό της πορείας της Π.Ε.Π.ΣΥ και πως έχει εδραιωθεί και προχωράει καλά με την στήριξη των 170 συλλόγων που είναι εγγεγραμμένοι, αλλά χρειάζεται και την στήριξη της Περιφέρειας για να μπορέσει να εδραιώσει μια τέτοια υποδομή που θα είναι αντάξια των οραμάτων της με επίκεντρο πάντα τον πολιτισμό.

Η Ένωση θα αποστείλει το τριετές πρόγραμμα δραστηριοτήτων που έχει ψηφιστεί στην συνέλευση και αφορά κατά κύριο λόγο την σύνδεση όλων των συλλόγων σε μια πλατφόρμα, καθώς και τις  εκδηλώσεις που μπορούν να οργανωθούν είτε σε κάθε νομό, είτε και Παγκρήτια.  Θέματα επίσης οργανωτικά, φορολογικά, εκπαίδευσης θα απασχολήσουν την Ένωση άμεσα και θα χρειαστούν την κατάλληλη υποδομή και βοήθεια από την Περιφέρεια.

Συζητήθηκαν επί μέρους θέματα που αφορούν προβλήματα πολιτισμού σε κάθε νομό και η εκπρόσωπος Επικοινωνίας της Ένωσης κ. Δέσποινα Κουρουπάκη από την Σφάκα, ανέφερε ότι και το Λασίθι χρειάζεται στήριξη καθώς ετοιμάζονται εκδηλώσεις για την προώθηση της μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Κρήτης και χρειάζονται στήριξη ώστε να γίνουν γνωστές Παγκρήτια και όχι μόνο.

Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της Ένωσης πολιτικά και οικονομικά γιατί πραγματικά ο πολιτισμός αποτελεί τον πρωταρχικό πυλώνα ανάπτυξης και η Περιφέρεια και ο  ίδιος προσωπικά είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos