Με οικοδεσπότη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφάκας μέλη από τους Πολιτιστικούς συλλόγους Λάστρου, Καβουσίου, Τουρλωτής ....
Με οικοδεσπότη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφάκας μέλη από τους Πολιτιστικούς συλλόγους Λάστρου, Καβουσίου, Τουρλωτής ….

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, κ. Κουνελάκης Στέλιος από τα Χανιά, Πρόεδρος, ο Νίκος Κοκκινάκης Αντιπρόεδρος του Λασιθίου και ο Γιώργος Κουκουράκης Ταμίας, επισκέφθηκαν τους συλλόγους του νομού Λασιθίου.

Με οικοδεσπότη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφάκας μέλη από τους Πολιτιστικούς συλλόγους Λάστρου, Καβουσίου, Τουρλωτής, Προοδευτικού Συλλόγου Βιτσέντζος Κορνάρος και οι Κοινοτάρχες Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης και Σφάκας Βασίλης Ζερβάκης συμμετείχαν στην συνάντηση των συλλόγων.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα χωριά τους τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς.  Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας κ. Κουνελάκης ενημέρωσε για την πορεία της ΄Ενωσης και έδωσε τις κατευθύνσεις για συσπείρωση των δυνάμεων όλων των συλλόγων γιατί εκείνο που προέχει είναι η καθημερινή ποιότητα ζωής των κατοίκων και η ένωση αυτή των δυνάμεων θα βοηθήσει στις διεκδικήσεις μας από τους Δήμους και την Κεντρική Εξουσία.  Αποφασίστηκαν δε τα παρακάτω:

  • Διοργάνωση της εκδήλωσης της Μουσικοχορευτικής Παράδοσης της Ανατολικής Κρήτης, που ανέλαβαν τα χωριά Μαρωνιά, Ανατολή, Λάστρος.
  • Κάλεσμα όλων των συλλόγων για συμμετοχή στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει στην Πραισό στις 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 11πμ.
  • ΄Εκδοση εντύπου κοινών εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων με εύρεση χορηγών.
  • Διοργάνωση ημερίδων στο Λασίθι και Ρέθυμνο τέλος Μαϊου για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα.
  • Ημερίδα στο τέλος φθινοπώρου με κάλεσμα των Δημάρχων κάθε νομού για να συζητηθούν οι σχέσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πολιτιστικών συλλόγων.
  • Κατάθεση προτάσεων στους Δήμους για δημιουργία προτάσεων στρατηγικής μελέτης πολιτιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης του Νομού.
  • Δημιουργία εθελοντικής ομάδας για στήριξη και βοήθεια στις κοινές δράσεις των συλλόγων.
  • Μελέτη για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής ενημέρωσης για κάθε σύλλογο στο Αεροδρόμιο Σητείας.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos