έκθεση 24 καλλιτεχνών απ' όλη την Κρήτη με θέμα  "Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό"
έκθεση 24 καλλιτεχνών απ’ όλη την Κρήτη με θέμα “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό”

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 20.30 στα εγκαίνια της έκθεσης 24 καλλιτεχνών απ’ όλη την Κρήτη με θέμα  “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό” με 3ο σταθμό περιοδείας  το Λασίθι και  τον “Τεχνοχώρο” Σητείας.

Διοργανώνεται από τον ομώνυμο πολιτιστικό σύλλογο, τελεί υπό την αιγίδα  της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και την ευγενή χορηγία του Δήμου Σητείας κ.α. χορηγών και είναι αφιερωμένη στην μνήμη του μέλους του συλλόγου γλύπτη από τον Άγιο Νικόλαο Νίκου Σωτηριάδη.

Στα εγκαίνια θα μιλήσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Τερέζα Βαλαβάνη με θέμα “Γιατί συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό;”.  Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου. Θ’ ακολουθήσει ομιλία της αρχαιολόγου Ειρήνης Γαβριλάκη από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου με θέμα “Μινωική Τέχνη, ο καθρέφτης της Φύσης”.  Η φιλόλογος  Μαρία Φραγκιαδάκη από το  Ηράκλειο θ’ αναπτύξει το θέμα

“Κι από κείνες πάλι τις πνοές της Κρήτης μια στιγμή ζωγραφιζόμουν…” (Ο. Ελύτης)

“Συνομιλία Μινωικού Πολιτισμού και Σύγχρονης Ποίησης”.

Ο γλύπτης  Παντελής Σωτηριάδης  θα μιλήσει για την αγάπη και καλλιτεχνική συνεισφορά του αδελφού του Νίκου Σωτηριάδη στην Γλυπτική Τέχνη και στον Μινωικό Πολιτισμό.

Η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη στον “Τεχνοχώρο” Σητείας από Σάββατο 4 Ιουλίου 20.30 έως Κυριακή

19 Ιουλίου στις 13.00. Θα είναι καθημερινά επισκέψιμη από 10.00-13.00 και 19.00-22.00.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos