Σύγχρονη Σλοβένικη Αρχιτεκτονική Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων), στο πλαίσιο του κύκλου Γεγονότα Αρχιτεκτονικής και σε συνεργασία με το Ίδρυμα DESSA Σλοβενίας, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης και με τη στήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, οργανώνει την έκθεση «6ix Pack: Σύγχρονη Σλοβένικη Αρχιτεκτονική», η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Ιουλίου.
 
Η έκθεση «6ix Pack: Σύγχρονη Σλοβένικη Αρχιτεκτονική» παρουσιάζει τη δουλειά έξι γραφείων νέων Αρχιτεκτόνων που δραστηριοποιούνται στη Σλοβενία.
 
Σκοπός των οργανωτών είναι στην έκθεση να παρουσιαστεί συμπυκνωμένα αλλά και με σαφήνεια ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς των νέων αυτν αρχιτεκτόνων, πολλοί από τους οποίους είδαν τα τελευταία χρόνια τη δουλειά τους ευρέως δημοσιευμένη τόσο εγχώρια αλλά και διεθνώς.
 
Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους είναι οι διεθνείς σπουδές. Πριν δραστηριοποιηθούν επαγγελματιά στη Σλοβενία, σπούδασαν σε διάφορα διακεκριμένα αρχιτεκτονικά περιβάλλοντα όπως η Αrchitectural Association, το Berlage Institute και το UCLA.
Τα έξι εν λόγω γραφεία είναι:
  • Bevk Perović arhitekti (Matija Bevk, Vasa Perović)
  • Dekleva Gregorič arhitekti (Aljoša Dekleva, Tina Gregorič)
  • Elastik (Mika Cimolini, Igor Kebel)
  • Maechtig Vrhunc Arhitekti (Tomaž Maechtig, Urša Vrhunc)
  • Ofis architects (Rok Oman, Špela Videčnik)
  • Sadar Vuga Arhitekti (Jurij Sadar, Boštjan Vuga)
 
Τον συντονισμό της έκθεσης στα Χανιά έχει ο Αλέξανδρος Βαζάκας, Αρχιτέκτων, Ε.Ε.ΔΙΠ, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας ενώ έχει ήδη φιλοξενηθεί στη Γένοβα, στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στο Δουβλίνο, στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στο Βελιγράδι, στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου



γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos