Τηλεφωνείστε, Ασφάλεια Αμέσου ΔράσεωςΗ Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου προβάλλει σήμερα (2.2) την ταινία «Τηλεφωνείστε, Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως» του ¶λφρεντ Χίτσκοκ στον κινηματογράφο Rex, στον ¶γιο Νικόλαο. Είναι μια ταινία της περιόδου 1950 – 1958, όταν ο Χίτσκοκ πειραματίζεται με ταινίες που είχαν έντονα στοιχεία προδοσίας, κατασκοπίας και άφθονες δόσεις black humor.
 
Ένας πρώην αθλητής του τένις και νυν άφραγκος υποψιάζεται ότι η σύζυγος του έχει παράλληλη σχέση μ΄ έναν διάσημο αμερικανό συγγραφέα. Σχεδιάζει τη δολοφονία της, προκειμένου να βάλει στο χέρι την περιούσια, ενώ παράλληλα μπλέκει κι έναν παλιό του γνώριμο, αμφιβόλου ποινικού μητρώου, προκειμένου να στρέψει σε αυτόν τις υποψίες.
 
Το τέλειο έγκλημα δε θα αποδειχθεί και τόσο τέλειο στην πορεία, το happy end παρ΄ όλα αυτά θα είναι μια δύσκολη υπόθεση για όποιον καταφέρει να κερδίσει σ΄ αυτό το πιχνίδι εκδίκησης και κέρδους.
 
Χαρακτηριστικοί οι ήρωες του Χίτσκοκ, που κατορθώνουν να βρίσκονται στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή! Αιθέρια πάντα η Γκρέυς Κέλλυ, δείγμα φινέτσας και πηγαίου ταλέντο, μα παρουσία εύθραυστη και συνάμα επιβλητική.
 
Η πιο αγαπημένη στιγμή της ταινίας, όταν σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου που χτυπά μέσα στη νύχτα, την ίδια στιγμή που ο επίδοξος δολοφόνος βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τις κουρτίνε, στο βάθος του πλάνου. Σενάριο ιδιοφυές, ένας πανέξυπνος γρίφος, ένας συναρπαστικός αγώνας ταχύτητας της σκέψης, για ήρωες και θεατές.
 
Ο Χίτσκοκ κατορθώνει να ενορχηστρώσει του πέντε ήρωες του με τον καλύτερο δυνατ τρόπο, χωρίς ωστόσο να στερεί από την ταινία τις ανατροπές και την απρόβλεπτη εξέλιξη κάθε επόμενης σκηνής.
 
Παίζουν: Γκρέυς Κέλλυ, Ρέυ Μίλαντ, Ρόμπερτ Κάμμινγκς.
 
Η Κινηματογραφική Λέσχη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos