Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου εγκαινιάζει απόψε την έκθεση «Ντίνος Παπαϊωάννου, Αρχιτεκτονικό Έργο 1958-1997», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Γεγονότα Αρχιτεκτονικής». Την έκθεση έχουν επιμεληθεί οι αρχιτέκτονες Κώστας Φινές και Μαρία Φινέ.
 
Το αφιέρωμα στο έργο του αρχιτέκτονα καθηγητή Ντίνου Παπαϊωάννου είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.).
 
Έτσι, λοιπόν το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, που συνεργάζεται με το Ε.Μ.Π. θα παρουσιάσει την τελευταία τους δουλειά. Το έργου του Ντίνου Παπαϊωάννου καλύπτει το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, με κτίρια υποδειγματικά ενός ύφους αντιπροσωπευτικού, μιας αυστηρής αρχιτεκτονικής του μοντερνισμού.
 
Ο ίδιος ο καθηγητής δίδασκε από το 1961 στην Αριτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π. Στην έκθεση παρουσιάζεται η πολυσχιδής προσωπικότητα του, όπως αυτή αποδίδεται μέσα από τα έργα που πραγματοποίησε μόνος ή με άλλους συναδέλφους του αλλά και μέσα από μια σειρά από σκίτσα.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Απριλίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Κυριακή: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00.
 
Η ημερίδα
 
Στα πλαίσια της έκθεσης θα γίνει μία ημερίδα με τίτλο «Αρχιτεκτονικά δρώμενα στα χρόνια του ’60», στην οποία θα παρουσιαστεί το επαγγελματικό και εκπαιδευτικό κλίμα της εποχής μέσα στο οποίο άνθισε η αποκαλούμενη δεύτερη άνοιξη της Σύγχρονης Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, η οποία διακόπηκε απότομα από τη δικτατορία.
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos