Το εγχειρίδιο της κακής µητέρας, κόρης και γιαγιάς«Το εγχειρίδιο της κακής µητέρας, κόρης και γιαγιάς» αναφέρεται στη ζωή τριών γυναικών –µιας μητέρας, µιας κόρης και µιας γιαγιάς-, που ζουν κάτω από την ίδα στέγη, σ’ ένα µικρό χωριό, για ένα χρόνο. Η ιστορία ξεκινάει µε την αντίδραση κάθε γυναίκας στο άκουσµα ενός απρόσµενου νέου: την εγκυµοσύνη της δεκαεπτάχρονης Σάρλοτ!
 
Οι τρεις γυναίκες, απόλυτα διαφορετικές μεταξύ τους, ζουν κάτω από την ίδια στέγη σε τρεις διαφορετικούς κόσµους. Η Ναν –η γιαγιά- στο παρελθόν, η Κάρεν –η μητέρα- στο παρόν και η Σάρλοτ στο µέλλον, που κινδυνεύει να καταστραφεί.
 
Τρεις γυναίκες, τρεις γενιές, όπου καθεµιά βρίσκει το δρόµο της µέσα από ανατροπές κι απρόοπτα. «Το εγχειρίδιο της κακής µητέρας, κόρης και γιαγιάς» είναι ένα μυθιστόρημα όπου το χθες και το αύριο χρησιµοποιούν σαν γέφυρα το σήµεα.
 
Ένα βιβλίο που το γέλιο και το κλάµα ενώνονται, δηµιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις απίστευτης χιουµοριστικής γραφής.
 
Η συγγραφέας Κέιτ Λονγκ γεννήθηκε το 1964 και µμεγάλωσε στο Λάνκσιρ. Εργάστηκε ως δασκάλα «Το εγχειρίδιο της Κακής Μητέρας, Κόρης και Γιαγιάς» είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα και, όπως λέει η ίδια στις συνεντεύξεις της, το έγραφε κάθε βράδυ αφού πήγαιναν τα παιδιά της για ύπνο και δεν υπήρχε τίποτε καλό να δει στην τηλεόραση.
 
Το µυθιστόρηµα τιµήθηκε µε το βραβείο Virgin Books Newcomer of the Year και κυκλοφορεί σε 22 χώρες.
 
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos