η ομάδα που συμμετείχε στο συνέδριο
η ομάδα που συμμετείχε στο συνέδριο

Στα πλαίσια του παγκρήτιου συνεδρίου με τίτλο «Ο Πολιτισμός ως εργαλείο Ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Μουσείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» στη Μυρτιά,

συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Κοινωνικό Οικο Πολιτιστικού Δικτύου του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου Χερσονήσου σε θέματα Πολιτισμού, κ. Νικηφόρος Λαμπρινός.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους πολιτιστικούς συλλόγους, όπως διοικητικά θέματα λειτουργίας, φοροτεχνικά και ασφαλιστικά θέματα, παρουσιάστηκαν ευρωπαϊκά προγράμματα («ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» κ.ά.) και δομήθηκε ένας δημιουργικός διάλογος γύρω από το ρόλο των πολιτιστικών συλλόγων στην τοπική ανάπτυξη με όρους νεωτερικότητας και με σεβασμό στην παράδοση.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο Πρόεδρος του Δικτύου Δ. Χερσονήσου, κ. Γιάννης Κομονταχάκης παρουσίασε τις πρώτες δράσεις που θα υλοποιηθούν το 2015 και τόνισε τη σημασία την ένωσης των δυνάμεων των συλλόγων προκειμένου μαζί να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, μαζί να διεκδικήσουν χρηματοδοτικούς πόρους και μαζί να σχεδιάζουν δράσεις που αφορούν μεν τον κάθε πολιτιστικό σύλλογο αλλά έχουν και υπερτοπική σημασία.

Οι εγγραφές των Πολιτιστικών Συλλόγων στο Δίκτυο Φορέων του Δήμου Χερσονήσου συνεχίζονται, καθώς και οι εγγραφές στην Παγκρήτια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης.

Πληροφορίες: πρόεδρος, κ. Γιάννης Κομονταχάκης 6974883401, email: diktiohers@gmail.com

Το συνέδριο οργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης, της οποίας το Δίκτυο Δήμου Χερσονήσου αποτελεί μέλος και η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στα πλαίσια του Προγράμματος «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ».

Διακρίνονται στη φωτογραφία: Ο Πρόεδρος του ΚΟΙΠΟΔΙ Χερσονήσου Κος Γιάννης Κομονταχάκης, Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κος Τίτος Κοκολάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου Χερσονήσου σε θέματα Πολιτισμού κος Νικηφόρος Λαμπρινός, η Υπεύθυνη του Προγ/τος «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» Κα Δήμητρα Καμπέλη, ο Πρόεδρος του Π. Συλλόγου Καινούριου Χωριού Κος Αντώνης Χριστάκης, ο Πρόεδρος του Π.Σ. Σταμνιών Κος Γιάννης Μανουσάκης, ο εκπρόσωπος του Π.Σ. Γουρνών κος Γιώργος Κρασσάς και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos