Από ταινία του ΧίτσκοκΗ Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου, πιστή στο ραντεβού της με το σινεφίλ κοινό της, ανανέωσε το πρόγραμμα της και συνεχίζει την προβολή ταινιών όχι μόνο από τον ευρωπαϊκό  αλλά και τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κάθε Πέμπτη στις 21:30 στον κινηματογράφο Rex στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Αναλυτικά το καινούριο πρόγραμμα:
Φεβρουάριος
 
 
Πέμπτη 2/2/2006
 
Τηλεφωνείστε, ασφάλεια άμεσου δράσεως του ¶λφρεντ Χίτσκοκ / ΗΠΑ, 1954
 
Υπόθεση: Ένας απατημένος σύζυγος βάζει ένα παλιό συμμαθητή του να σκοτώσει τη γυναίκα του. Εκείνη, όμως σκοτώνει τον υποψήφιο δολοφόνο της, αλλά χάρη στα τεχνάσματα του άνδρα της κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης. Η τέχνη του φόνου ως ένα παιχνίδι σκηνοθεσίας.
 
Παίζουν: Γκρέις Κέλι, Ρέι Μίλαντ, Ρόμπερτ Κάμινγκς, Τζον Γουίλιαμς
 
 
Πέμπτη 9/2/2006
 
Οι Αρχιδούκες του Πατρίς Λεκόντ/ Γαλλία, 1996
 
Υπόθεση: Τρεις ηθοποιοί που προκαλούν το χάος με τα σκέρτσα τους, την ανυπακοή και τους αυτοσχεδιασμούς τους, αλλά που ταυτόχρονα, με τον τρόπο τους καταφέρνουν να ζωντανέψουν και ν΄ ανανεώσουν ένα «νεκρό» θίασο, να αναβιώσουν τις ελπίδες μιας μισότρέλης, δευτεροκλασάτης, πρωταγωνίστριας και να ανατρέψουν τα σατανικά σχέδια ενός υπό πτώχευση θεατρικού επιχειρηματία, που θέλει να σταματήσει την περιοδεία (ακόμη και δολοφονώντας την πρωταγωνίστρια) για να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας.
 
Παίζουν: Ζαν Πιερ Μαριέγ, Φιλίπ Νουαρέ, Ζαν Ροσφόρ, Κατρίν Ζακόμπ, Μισέλ Μπλαν
 
Πέμπτη 16/2/2006
 
Το θεώρημα του Πιέρ Πάολο Παζολίνι / Ιταλία, 1968
 
Υπόθεση: Μιλάνο. Μία τυπική μεσοαστική οικογένεια, οι γονείς, οι δύο γιοι, μαθητές Λυκείου, και μία υπηρέτρια. Η ζωή τους κυλά ήρεμα ώσπου εμφανίζεται ξαφνικά ένας μυστηριώδης όσο και γοητευτικός επισκέπτης. Η ύπαρξη όλων των μελών της οικογένειας θα κλονιστεί από τον μυστηριώδη ξένο, καθώς εκείνος θα κάνει έρωτα με όλους, άνδρες και γυναίκες. Αυτή η εμπειρία θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα καθώς ο παράφορος κααπιεσμένος έρωτας θα γίνει τελικά η πηγή της αυτοκαταστροφής για όλους, εκτός της υπηρέτριας, που θα στραφεί στη αγιοσύνη.
 
Παίζουν: Σιλβάνα Μαγκάνο, Τέρενς Σταμπ, Μάσσιμο Τζιρότι, Λάουρα Μπέτι
 
Μάρτιος
 
Πέμπτη 2/3/2006
 
ΝΟΙ ΑΛΒΙΝΟΙ του Νταγκούρ Κάρι / Ισλανδία 2003
 
Υπόθεση: Ο 17 χρόνος Νόι γνωρίζει τη ζωή πάνω σε ένα κινούμενο φιορδ, στα νότια της Ισλανδίας. Τον χειμώνα το φιορδ είναι αποκομμένο από τον έξω κόσμο, περικυκλωμένο από δυσοίωνα βουνά και θαμμένο κάτω από ένα πέπλο χιονιού. Ο Νόι ονειρεύεται να αποδράσει από αυτή τη λευκή φυλακή με τη Ίρις, ένα κορίτσι της πόλης που δουλεύει σε ένα τοπικό βενζινάδικο. Αλλά οι αδέξιες προσπάθειες του να ξεφύγει είναι εκτός ελέγχου και καταήγουν σε παταγώδη αποτυχία. Μόνο μία φυσική καταστροφή θα ταρακουνήσει τον κόσμο του Νόι και θα του προσφέρει μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή!
 
Παίζουν:Τόμας Λεμάρκις, Θρόστουρ Γκούναρσον, Ελιν Χανσντότιρ, ¶ννα Φριόρικσντότιρ
 
Πέμπτη 9/3/2006
 
Το νησί του Κιμ Κι Ντουκ / Νότια Κορέα, 2000
 
Υπόθεση: Ένας αυτοκτονικός άντρας που έχει ανοικτούς λογαριασμούς με το νόμο και μια μουγκή γυναίκα που εμπορεύεται τακτικά το σώμα της στεγάζουν τον σαδομαζοχιστικό σαρκικό τους δεσμό στο ειδυλλιακό πειβάλλον μιας λίμνης.
 
Παίζουν: Γιουνγκ Σου, Γιόσουκ Κιμ, Σουνγκ Χι Παρκ, Ζάε Χέον Ζο
 
Πέμπτη 16/3/2006
 
Η φωτογραφία του Νίκου Παπατάκη / Ελλάδα 1987
 
Υπόθεση: Ο Ηλίας Αποστόλου, ένας νεαρός γουναράς που πέρασε δύσκολες ώρες την περίοδο της δικτατορίας, φεύγει από την Καστοριά το 1971, με μια φωτογραφία που βρήκε στο δρόμο, για να πάει στη Γαλλία σε έναν μακρινό συγγενή του, τον Γεράσιμο Τζήβα, που ζει εκεί από το 1950 και να του ζητήσει βοήθεια για να βρει δουλειά στο Παρίσι. Μια παρεξήγηση σχετικά με τη φωτογραφία αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς γεγονότων που καταλήγουν σε ένα δραματικό φινάλε.
 
Παίζουν: Χρήστος Τσάγκας, ¶ρης Ρέτσος, Ζωζώ Ζάρπα, Δέσποινα Τομαζάνη, Χρήστος Βαλαβανίδης
 
Πέμπτη 23/3/2006
 
Η συμμορία των πέντεΗ συμμορία των πέντε των Έθαν & Ζόελ Κοέν/ ΗΠΑ 2004
 
Υπόθεση: Στη Νέα Ορλεάνη, ο απατεώνας καθηγητής Ντορ έχει συγκεντρώσει μια ομάδα ειδικών για τη ληστεία της δεκαετίας! Οι επίδοξοι ληστές παρουσιάζονται ως καλλιτέχνες … εκκλησιαστικής μοσικής και νοικιάζουν ένα δωμάτιο στο σπίτι μιας θρησκευόμενης ηλικιωμένης κυρίας που, για κακή τους τύχη, ανακαλύπτει το σχέδιο τους. Θα πρέπει αναγκαστικά να τη σκοτώσουν, κάτι όμως που όπως αποδεικνύεται δεν είναι και τόσο εύκολο, ειδικά όταν η ομάδα δεν διακρίνεται για την ευφυΐα της.
 
Παίζουν: Τομ Χανκς, Ίρμα Χολ, Μάρλον Γουέιανς, Τζον Μακ Κόνελ
 
Πέμπτη 30/3/2006
 
Καφές & τσιγάρα του Τζιμ Τάρμους / ΗΠΑ, 2003
 
Υπόθεση: Μικρές ιστορίες γύρω από ένα τραπεζάκι με καφέδες και τσιγάρα. Οι ήρωες αναφέρονται σε διάφορα θέματα, από την πρόταση να πωλούνται γρανίτες με … καφεΐνη έως τον υποτιθέμενο δίδυμο αδελφό τυ Έλβις Πρίσλεϊ και τη χρήση της νικοτίνης ως εντομοκτόνου…
 
Παίζουν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπιλ Μάρεϊ, Τομ Γουέιτς, Ίγκι Ποπ, Στιβ Μπουσέμι
 
Απρίλιος
 
Πέμπτη 6/4/2006
 
Ανοικτές καρδιές της Σούζαν Μπιέρ / Δανία, 2002
 
Υπόθεση: η σχέση ενός ζευγαριού περνάει κρίση, όαν εκείνος μένει ανάπηρος από τροχαίο και εκείνη ερωτεύεται το γιατρό του, που τυγχάνει παντρεμένος με τη γυναίκα που προκάλεσε το μοιραίο ατύχημα …. Ένα απρόβλεπτο γεγονός οδηγεί σε ένα ιδιόμορφο ερωτικό τρίγωνο, σε μια ταινία που εστιάζει σε υποσχέσεις που δε μπορούν να τηρθούν και στα παιχνίδια της μοίρας.
 
Παίζουν: Μαντς Μίκελσεν, Σόνια Ρίχτερ, Νικολάι Λι Κάας, Πάπρικα Στιν
 
Πέμπτη 13/4/2006
 
Μοιραίος Χαρακτήρας του Μάικ Βαν Ντίεμ / Ολλανδία, 1997
 
Υπόθεση: Ο ήρωας, ένας απομονωμένος νεαρός δικηγόρος που συλλαμβάνεται για το φόνο του πατέρα του, είναι η αφορμή για ένα ταξίδι σε παιδικές τραυματικές μνήμες. Είναι η άκρη ενός κουβαριού που χάνεται στους υγρούς και σκοτεινούς δαίδαλους της ψυχής. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η αγωνία και ο τρόμος της αποκάλυψης που το μετατρέπει σ΄ ένα αστυνομικό θρίλερ που σέβεται όλους τους κανόνες του είδους.
 
Παίζουν: Γιαν Ντεκλέρ, Φέτζα Βαν Χούετ, Μπέτυ Σούρμαν, Τζόναθαν Μάξγουελ Ριβς
 
Πέμπτη 27/4/2006
 
Εκλεκτικές συγγένειες των Πάολο & Βιτόριο Ταβιάνι / Ιταλία, 1996
 
Υπόθεση: Αρχές του 19ιυ αιώνα. Ο Εντοάρντο και η Καρλότα, ερωτευμένοι πριν από 20 χρόνια, συναντιόνται και παντρεύονται. Μετά από ένα χρόνο αρμονικής συμβίωσης, στη βίλα τους στην Τοσκάνη, ο Εντοάρντο καλεί τον Όττο, ενας αρχιτέκτονα και φίλο, να συναντηθούν. Η Καρλότα, από την μεριά της, καλεί την παιδική της φίλη, την Οτίλια.
 
Παίζουν: Ιζαμπέλ Υπέρ, Ζν Υγκ Ανγκλάν, Φαμπρίτσιο Μεντιβόλιο, Μαρί Τζιλέν
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos