Το θέμα της βραδιάς ήταν οι προσφυγικές ροές και η ανθρωπιστική κρίση
Το θέμα της βραδιάς ήταν οι προσφυγικές ροές και η ανθρωπιστική κρίση

Το Σάββατο το βράδυ παρόλο τον παγωμένο άνεμο, την βροχή και το έντονο κρύο, αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο ξεχωριστό κάλεσμα, για ένα δύσκολο ταξίδι ανθρωπιάς.

Σε μια μη-συνηθισμένη εκδήλωση για τα έως τώρα δεδομένα της, η Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Σητείας έδωσε ένα μήνυμα θέλησης και προβληματισμού για τα όσα κοσμοϊστορικά συμβαίνουν γύρω μας, γνωρίζοντας ότι σε αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μονάχα ταξίδια αναψυχής αλλά και δύσκολα Ταξίδια επιβίωσης.

Το θέμα της βραδιάς ήταν οι προσφυγικές ροές και η ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στα ελληνικά νησιά υποδοχής των προσφύγων.

Μέσα από τις προσωπικές «Μαρτυρίες» δυο εξαιρετικών συμπολιτών μας, της Nili Lowicz-Darby και του Andy Darby, και με συντονιστή της βραδιάς τον περιφερειακό σύμβουλο και φίλο Αντώνη Ανηψητάκη, παρακολουθήσαμε βήμα προς βήμα  το δραματικό ταξίδι ζωής και θανάτου, των πολεμικών μεταναστών από τα βάθη της Ασίας και την Μέση Ανατολή έως τις ακτές του Αιγαίου.

Η παρουσίαση και η συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό, βιντεοσκοπήθηκε ώστε να προβληθεί και σε άλλες πόλεις εκτός της Σητείας.

Τους δυο καλεσμένους-εθελοντές μετέφραζαν για χάριν του ακρωτηρίου, η κυρία Σταυρούλα Αναγνωστάκη και ο κύριος Παύλος Καπετανάκης, ενώ πολύτιμες ήταν και οι υπηρεσίες των κύριων Αντρέα Μανώλη και Μιχάλη Πεχλιβάνη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η ξεχωριστή αυτή και ιδιαίτερη βραδιά, αφιερώθηκε στο επίτιμο μέλος της Λέσχης, τον μεγάλο Δάσκαλο Μανώλη Κουτσαντωνάκη, που εντελώς αναπάντεχα την προηγούμενη ημέρα ξεκίνησε κι εκείνος το δικό του μεγάλο Ταξίδι.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos