ΤσικνοVoice χωρίς τσίκνα αλλά με μπόλικο χαβαλέ
το συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου

Η ιδέα ήταν απλή, συνδυασμός της τσίκνας της Τσικνοπέμπτης μ’ έναν διαγωνισμό τραγουδιού ανάμεσα στα τρία Γυμνάσια του Αγίου Νικολάου.

Τσίκνα δεν μύρισε ο αέρας και το κρύο, αντί στη λίμνη, έστειλε παιδιά και γονείς στο REX, αλλά μια χαρά διασκέδασαν όλοι. Και οι μικροί, κιθαρίστες, μπασίστες, τυμπανιστές και τραγουδιστές, ξεδίπλωσαν το μουσικό ταλέντο τους στη σκηνή, με έξι κριτές από κάτω, οι οποίοι δήλωσαν “αδέκαστοι”.

Και οι μουσική προσπάθεια, το μαθητικό The Voice, δηλ. το ΤσικνοVoice άρχισε με τα συγκροτήματα των σχολείων να ερμηνεύουν από τρία τραγούδια ανά σχολείο και τους κριτές από κάτω με τα ταμπελάκια τους να βαθμολογούν, μερικές φορές δικαιολογώντας τη προτίμηση τους από μικροφώνου. Έκριναν τρεις πρόεδροι των δεκαπενταμελών συμβουλίων και τρεις μεγαλύτεροι σε ηλικία μουσικοί που έχουν περάσει κι αυτοί από τα αντίστοιχα σχολεία, οι Παναγιώτης Χουλιάρας, Βαγγέλης Περάκης και Μάριος Βολάς. Ανάμεσα στα κομμάτια είχαμε και χορευτικά από μαθήτριες των σχολείων.

ΤσικνοVoice χωρίς τσίκνα αλλά με μπόλικο χαβαλέ
ακόμα και άτυπες κερκίδες υποστήριξης στήθηκαν από κάτω …

Τελικά, οι ψήφοι των κριτών έφεραν στη πρώτη θέση το Δεύτερο Γυμνάσιο, στη Δεύτερη θέση το πρώτο Γυμνάσιο και στη τρίτη θέση το τρίτο Γυμνάσιο.

Αναμενόμενο και το ασφυκτικό γέμισμα του REX, από γονείς, φίλους, συμμαθητές, οι οποίοι είχαν στήσει και την ανάλογη “άτυπη κερκίδα”, υποστηρίζοντας το εκάστοτε διαγωνιζόμενο σχολείο.

Την ιδέα υλοποίησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και των τριών σχολείων από κοινού βέβαια με τους μαθητές μουσικούς, οι οποίοι το διασκέδασαν παρά το αρχικό τρακ της σκηνής.

Η επιβράβευση των πρώτων ήταν ένα τραπέζι λίγο αργότερα, Τσικνοπέμπτη γαρ……

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos