Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Παντελής Βούλγαρης, Νύφες
Παντελής βούλγαρης

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης τιμά το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF)  με την παρουσία του. Η ταινία του, ΝΥΦΕΣ, σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη, επιλέχθηκε ως η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ.

Όσοι βρεθούν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία, παρουσία του Παντελή Βούλγαρη.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Παντελής Βούλγαρης, Νύφες
Νύφες

ΝΥΦΕΣ

2004 | Έγχρ. | Διάρκεια: 128′

Ελληνοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης

με τους:Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ντέμιαν Λούις, Στίβεν Μπέρκοφ, Έυη Σαουλίδου, Αντρέα Φερεόλ

 Υπόθεση

Καλοκαίρι 1922. Ο φωτογράφος Νόρμαν Χάρρις και η Νίκη ταξιδεύουν στο ίδιο καράβι για την Αμερική. Ο Νόρμαν στην πρώτη θέση, η Νίκη στην τρίτη μαζί με άλλες 700 νύφες. Όλες κουβαλούν τη φωτογραφία ενός άγνωστου γαμπρού και το νυφικό τους στο βαλιτσάκι τους. Ο Νόρμαν συγκινείται βλέποντας τις νύφες της τρίτης θέσης. Η Νίκη είναι αυτή που τον εντυπωσιάζει περισσότερο. Σιγά-σιγά γνωρίζονται και ερωτεύονται. Το υπερωκεάνιο “King Alexander” φτάνει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Στο κατάστρωμα γράφεται ο επίλογος της σχέσης Νίκης-Νόρμαν. Οι Νύφες είναι μια ιστορία για τα δυνατά συναισθήματα, για τα διλήμματα, για τη συνείδηση, για την υπεύθυνη στάση. Για τις μικρές στιγμές, τα βλέμματα, τα αγγίγματα, τα “ναι” και τα “όχι” που μετράνε στη ζωή.

Σημειώνουμε ότι μέρος των γυρισμάτων της ταινίας έγινε στα Χανιά, με την συμμετοχή αρκετών Χανιωτών ηθοποιών και κομπάρσων.

 

…και ένα master Class από τον Παντελή Βούλγαρη

Οι φίλοι του κινηματογράφου και του 4ου CFF θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα master Class του μεγάλου σκηνοθέτη, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και αιτήσεις συμμετοχής στο site του φεστιβάλ

www.chaniafilmfestival.com

 

Σας περιμένουμε…

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos