Από το παζάριΜέσα σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (16/12) στον πεζόδρομο Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Λ. Χερσονήσου, το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργάνωσε και φέτος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Χερσονήσου, «Βριτομάρτυς». Τους επισκέπτες του πολυπολιτισμικού πανηγυριού υποδέχτηκαν η ορχήστρα νέων (φιλαρμονική) του Δήμου Χερσονήσου, οι χορωδίες του ΚΑΠΗ δήμου Χερσονήσου και η πολυεθνική χορωδία «ουράνιο τόξο» από τον Άγιο Νικόλαο.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν πρωτότυπα στολίδια και χειροποίητα διακοσμητικά αντικείμενα, απολαμβάνοντας παράλληλα χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, παραδοσιακά εδέσματα και το περίφημο «γκλεκ» (ζεστό κρασί με μπαχαρικά). Η διασκέδαση συνεχίστηκε με τους μικρούς πρωταγωνιστές της βραδιάς να παίζουν στα φουσκωτά παιχνίδια, να παρακολουθούν παράσταση καραγκιόζη και να δοκιμάζουν την τύχη τους στη λαχειοφόρο αγορά κερδίζοντας δώρα. Το face painting και οι βόλτες με την άμαξα αποτέλεσαν τις εκπλήξεις της βραδιάς για τους μικρούς επισκέπτες οι οποίοι έδειχναν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, ενώ οι μεγάλοι απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς από την Ινδία από την Tes, φοιτήτρια του ιδιωτικού διεθνούς Πανεπιστημίου Trinity.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα προσφερθούν στο σύλλογο «ΕΥ ΖΩ», στον «Ξενώνα για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί», ενώ αρωγοί στην υλοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης ήταν: ΚΑΠΗ δήμου Χερσονήσου, ΚΗΦΗ δήμου Χερσονήσου, Φιλωνίδειος Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμ. Χερσονήσου, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Παραδοσιακών Οικισμών Χερσονήσου, Φιλόπτωχο Ταμείο Ενορίας Χερσονήσου, Φιλοζωϊκός Σύλλογος Μαλίων, παιδικός σταθμός «τα ζουζουνάκια» και το Αθλητικό Σωματείο Πολεμικών Τεχνών SOO BAHK DO Χερσονήσου.
Την εορταστική βραδιά, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφερόμενος δε στην πολυπολιτισμική ιδιαιτερότητα της περιοχής, σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο τα πολιτισμικά στοιχεία της κάθε εθνικής ομάδας συνδυάζονται αρμονικά και αποτελούν την κοινή προίκα του Δήμου Χερσονήσου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos