Ωδείο Τέχνης Κρήτης: η ιστορία της Κιθάρας
Νίκος Κατσαράκης, η ιστορία της Κιθάρας

Το Ωδείο Τέχνης Κρήτης πιστό στη φιλοσοφία του για τη βιωματική εκμάθηση της μουσικής και τη σημασία της συχνής επαφής των μαθητών του με αυτήν με διάφορους τρόπους, εκτός της διδασκαλίας,

διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκδηλώσεις για τη μουσική. Στόχος του είναι ν’ αποκαλύψει τη μαγεία της μουσικής και να προσφέρει μουσικά ερεθίσματα και γνώσεις σε όσους ενδιαφέρονται.

Έτσι, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 8.00μ.μ. διοργανώνει διάλεξη και ρεσιτάλ με τον κιθαριστή Νίκο Κατσαράκη με θέμα “Η Ιστορία της Κιθάρας”.

Ο εισηγητής θα κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, δείχνοντας τη μακρινή καταγωγή του οργάνου, που τοποθετείται στ’ αρχαία χρόνια, και την εξέλιξη του μέχρι σήμερα. Μεσ’ απ’ αυτό θα γίνει κατανοητή η αλλαγή του υπό την επιρροή των συνθηκών και των γνωρισμάτων κάθε εποχής και περιοχής αλλά και των ιστορικών γεγονότων που διαδραμάτισαν ρόλο στην τελική διαμόρφωση του.

Φυσικά, θα γίνει αναφορά και σε σπουδαίους μουσικούς που συνέβαλαν καθοριστικά στην καθιέρωση της κιθάρας αλλά και σε προσωπικότητες από άλλους χώρους που υπήρξαν λάτρεις της. Ολ’ αυτά θα αισθητοποιηθούν με παράλληλη εκτέλεση έργων διαφορετικών εποχών και περιοχών – από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την Ισπανία και την Αμερική.

“Οδηγός” σ’ αυτό  το ενδιαφέρον ταξίδι θα είναι ο Νίκος Κατσαράκης, που είναι απόφοιτος με Bachelor & Master σε Σολιστικό Κιθάρας του Πανεπιστημίου Mozarteum, στο Salzburg της Αυστρίας και έχει πολυάριθμες εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Ωδείου Τέχνης Κρήτης”  και η  είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Από τη Διεύθυνση Ωδείου Τέχνης Κρήτης

Σοφία Αρακαδάκη – Ειρήνη Παναγιωτάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos