όταν η ΣΟΝΔΗ συνάντησε τους Beatles
από τη συναυλία

Όταν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου «συνάντησε» τους Beatles,  το αποτέλεσμα ήταν μια μαγική μουσική  βραδιά που άφησε τους θεατές ανικανοποίητους επειδή  δεν είχε  ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια !

Η «συνάντηση» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου στην Μυρτιά, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης «Ταξιδεύοντας Αγγλία»  που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης και της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου είχε τίτλο «Από το Μπαρόκ στο Ροκ» και ήταν αφιερωμένη στην  μουσική κληρονομιά της Αγγλίας, από τον 17ο έως τον 20ο αιώνα.

Το πρώτο μέρος διηύθυνε  ο Γιάννης Πρωτόπαπας και το δεύτερο ο Νίκος Πλατύραχος, ενώ  την καλλιτεχνική επιμέλεια έκανε ο Μίλτος Λογιάδης.

Ακούστηκαν έργα των Purcell, Elgar, Holst, Rutter καθώς και μια ανθολογία τραγουδιών των Βeatles.

Οι διαχρονικές μελωδίες του John Lennon, του Paul Mccartney και της παρέας τους, διασκευασμένες για Ορχήστρα, Χορωδία και σολίστες από τον Νίκο Πλατύραχο, ξεσήκωσαν τους θεατές όλων των ηλικιών που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την Πλατεία Καζαντζάκη και έμειναν να χειροκροτούν όρθιοι στο φινάλε, ζητώντας κι άλλο.

Την  συναυλία άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη κ. Μιχάλης Ταρουδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου τόσο για την βοήθεια του Δήμου στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όσο και για τη δημιουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων  Κρήτης. Ενός πολιτιστικού θεσμού, ο οποίος , όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος  στην παρθενική συναυλία της, τον Μάιο του 2016: «Σε καιρούς σαν τους σημερινούς, η ανάταση ψυχής που μας προσφέρουν  οι νέοι μουσικοί της Κρήτης, με την καθοδήγηση του κορυφαίου μαέστρου και συμπολίτη  μας  Μίλτου Λογιάδη, αποτελεί για εμάς καταφύγιο και ίαμα ψυχής».

Στη συναυλία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Στέλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης και ο πρώην πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη Στέλιος Ματζαπετάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos