Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια, από το 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας
από τις πρόβες της παράστασης

Τα κοτσύφια είναι μικρά πουλιά, ανυπεράσπιστα. Εύκολο να τα «σκοτώσει» κανείς. Για πολλούς η εξόντωσή τους είναι κάτι «φυσικό». Για άλλους πάλι –εκείνους που ορθώνουν το ανάστημά τους διαμαρτυρόμενοι για την εξόντωση

– το να «σκοτώνεις» ένα «κοτσύφι» είναι βία, ρατσισμός, καταπάτηση κάθε αξίας δημοκρατικής. Γιατί, τι  θα γίνει αν εξοντώνουμε τα «κοτσύφια»; Η κοινωνία μας είναι γεμάτη από δαύτα. «Κοτσύφια» κάθε είδους, ανυπεράσπιστα, όπως εσείς, όπως εμείς.

Αυτό το μήνυμα δίνει η συγγραφέας του βιβλίου «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», Χάρπερ Λη. Ένα βιβλίο από τα παλιά, ένα βιβλίο ζωντανό στο σήμερα. Αυτό το μήνυμα δίνει και η θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας που μετουσιώνει  το λογοτεχνικό αυτό αριστούργημα, με τη δική της ματιά και ευαισθησία, σε μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση. Δεκαέξι μαθητές του σχολείου μας ορθώνουν το δικό τους ανάστημα, τη δική τους «φωνή»  μέσα από τη θεατρική πράξη, για να κάνουν τον κόσμο μας μια στάλα καλύτερο.

Και σας περιμένουν να μοιραστείτε αυτές τις όμορφες θεατρικές στιγμές σε δύο παραστάσεις Σάββατο και Κυριακή, 21 και 22 Απριλίου, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στις 8.00 μμ.

Η θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos