Υποδοχή του νέου Χρόνου και του Άη Βασίλη

ο Αη Βασίλης έρχεται από τη θάλασσαΜια χρονιά έφυγε, μια νέα έρχεται. Για άλλη μια φορά, η πόλη του Αγίου Νικολάου, αποχαιρέτησε σύμφωνα με το πολύχρονο τελετουργικό τον γέρο χρόνο, τον οποίο συνόδευαν πρόσκοποι και οδηγοί, με τη βάρκα τους, για να έρθει λίγο μετά ο Άη Βασίλης, με καΐκι από τη θάλασσα ως είθισται. Στη προβλήτα του λιμανιού, ο Άγιος έγινε δεκτός με τις προσήκουσες τιμές από τον Δήμαρχο της πόλης και τη δημοτική φιλαρμονική, η οποία και τον ανέβασε στη συνέχεια εν πομπή στη πλατεία, όπου μοιράστηκαν τα δώρα στα παιδιά, σε μια γιορτή που είχε στηθεί ειδικά για τη περίσταση.

Αρκετός ο κόσμος με πολυπληθέστερο πληθυσμό τα παιδιά, βρέθηκε στο λιμάνι και στη πλατεία, άλλωστε όλα για τα παιδιά γίνονται, για το δώρο, αλλά κυρίως για τις ανταλλαγές ευχών με τον Άη Βασίλη, φωτογραφίες μαζί του, αλλά και με το συμπαθητικό γαϊδουράκι που τον έφερε μέχρι εκεί.

ο Άη Βασίλης εύχεται δια ζώσης στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φανή Καλαθάκη που καλύπτει το γεγονόςΑυτή η ναυτική παράδοση του Αγίου Βασίλη στον Άγιο Νικόλαο, έχει ιστορία κάποιων δεκαετιών στη πόλη. Ξεκίνησε δειλά – δειλά πριν από χρόνια, συνεχίζεται μέχρι σήμερα και σκαμπανεβάσματα όσον αφορά στο τρόπο διοργάνωσης, ο οποίος φέτος δεν ήταν ο καλύτερος όλων, αλλά ευτυχώς τα παιδιά διασκεδάζουν με πολύ απλούστερα πράγματα από ότι εμείς και γι’ αυτά είναι οι γιορτές έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν τα επηρεάζουν όλα αυτά.

Στη γιορτή βοήθησαν ως συνήθως, πρόσκοποι και οδηγοί, προσωπικό του δήμου, αλλά και ο πολιτιστικός σύλλογος Κριτσάς. Χορηγός για άλλη μια χρονιά η CYTA Ελλάς.

Καλή Χρονιά.

Δείτε φωτογραφίες από τη γιορτή

{gallery}2010coming{/gallery}

Print Friendly

You may also like...

%d bloggers like this: