από τη νότια πλευρά του δρόμου
από τη νότια πλευρά του δρόμου

Παρά τις αντιδράσεις, τις φωνές, τις εκκλήσεις πολιτών προς λιμεναρχείο, αστυνομία, εισαγγελία, … το μπάζωμα που καλά κρατεί εδώ και μέρες στο Τσιφλίκι της Ελούντας, συνεχίστηκε κανονικά. Φορτηγά μετέφεραν χώμα, οδοστρωτήρας το συμπίεζε και άλλα χωματουργικά μηχανήματα φρόντιζαν για να δώσουν στο σχήμα που θέλει απ’ ότι φαίνεται ο επιχειρηματίας.

Το λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, ειδοποιήθηκε αρκετές φορές το πρωί της Τρίτης, από πολίτες, όταν δε αποφάσισε να παρέμβει, δεν βρήκε κανέναν στο σημείο του μπαζώματος στη παραλία. Μετά που έφυγε το περιπολικό οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικότατα, έχοντας δώσει και ένα κόκκινο χρώμα στη θάλασσα της Ελούντας.

Σε ερώτηση μας, ο λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κ. Αγγελάκης μας είπε ότι δεν είχε κάποια εντολή από εισαγγελέα για να συλλάβει κάποιον, ενώ είναι σαφές ότι στη προκειμένη περίπτωση μπορεί να συλλάβει και να προσαγάγει και τους χειριστές των χωματουργικών μηχανημάτων. Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε αυτές τις μέρες, παρά τις πολλές οχλήσεις.

Ο κ. Κωστής Πιταροκοίλης, κατήγγειλε ζωντανά στο σταθμό μας ότι η απάντηση του λιμενάρχη σε αρχαιολόγο, μέλος εφορίας αρχαιοτήτων που του ζήτησε να παρέμβει και να σταματήσει την επέμβαση στην ακτή ήταν “δεν είναι δική σου αρμοδιότητα”.

ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σκαφών αναψυχής κατήγγειλαν την αργοπορία του λιμενάρχη σε σχέση με την υπόθεση της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, η οποία δεν έδωσε άδειες παραχώρησης το 2015, με αποτέλεσμα κάθε μέρα ελέγχους από το λιμεναρχείο.

Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία, φωτογραφίες και μαρτυρίες έχουν φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα Λασιθίου, από τον οποίο αναμένονται τα επόμενα βήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Μπαζώνοντας τη θάλασσα

διαμαρτυρία ιδιοκτητών water sport για τις άδειες

Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου: Ολιγωρία=συλλήψεις

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos