Η λίμνη διαχρονική σταθερή αξία όταν βρέχει
το σημείο που πλημμυρίζει και οι ροές του νερού που συγκεντρώνεται

Εδώ και πολλά μα πάρα πολλά χρόνια, όποτε βρέχει, το χαμηλότερο σημείο του δρόμου που οδηγεί στη Κριτσά, αμέσως μετά τη διασταύρωση προς Λακώνια, μετατρέπεται σε λίμνη.

Παλαιότερα υπήρχε και ένας τοίχος σ’ εκείνο το σημείο, αλλά μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ο τότε Νομάρχης Γιώργος Βασιλείου τον κατεδάφισε.

Όμως η κατάσταση με τα χρόνια χειροτέρεψε. Ο δρόμος στα Γλύμματα διαπλατύνθηκε και απέκτησε πεζοδρόμια, χωρίς όμως πρόβλεψη για την αποστράγγιση των νερών. Αντίθετα μετατράπηκε σε ποτάμι σε περίπτωση βροχής, μεταφέροντας το νερό στο χαμηλότερο σημείο, μαζί με τα νερά από όλες τις άλλες κατευθύνσεις, μαζί με τα νερά του κάμπου των Λακωνίων που πλέον βρίσκουν διέξοδο μόνο μέσα από τα χωράφια.

Ειδικά τις τελευταίες μέρες με έντονη βροχόπτωση, πάνω από 80 χιλιοστά, η κατάσταση στη περιοχή χειροτέρεψε. Κάποιες ώρες το βάθος του νερού έφτανε το μισό μέτρο. Πολλά αυτοκίνητα έσβησαν μέσα στη λίμνη.

Και όλοι αναρωτιούνται: Τόσο δύσκολο είναι να κατασκευαστεί εκείνη η υποδομή, με την οποία θα εκλείψει το φαινόμενο;

Ο δήμος Αγίου Νικολάου δείχνει τη αντιπεριφέρεια Λασιθίου και η αντιπεριφέρεια τον δήμο, αλλά το ρέμα που κατεβαίνει από τα Λακώνια ουσιαστικά πλέον δεν υφίσταται λόγω των καταπατήσεων.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για δρόμο με πολύ κίνηση και βαρύτητα μιας και ενώνει Κριτσά, Κρούστα και όλη τη γύρω περιοχή.

Δείτε ένα πέρασμα μέσα από τη Λίμνη:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos