Λαθρεμπόριο καυσίμων, αδιαφορία της κυβέρνησης

Λαθρεμπόριο καυσίμων, αδιαφορία της κυβέρνησης

παρά το σύστημα εισροών – εκκροών, το λαθρεμπόριο καλά κρατεί

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, επιβάλλει συνεχώς νέους φόρους στους πολίτες, την ίδια στιγμή που είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σήμερα, αποκαλύπτεται ότι, από τους 27.365 ελέγχους που έγιναν το 2014, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατρακύλησε στους 8.850 ελέγχους το 2015 και μόλις στους 1.702 ελέγχους το πρώτο εξάμηνο του 2016!

Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της εξαπάτησης των πολιτών, οφείλουν μια εξήγηση, για το γεγονός της εγκατάλειψης των ελέγχων στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Λαθρεμπόριο καυσίμων, ιστορία:

Υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, παρέλαβε εγκατεστημένο το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια και ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο.

Και δεν έκανε το μόνο που εκκρεμούσε. Δηλαδή, την έκδοση μιας  Κ.Υ.Α. και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων. Ώστε, μαζί με την τοποθέτηση συστήματος GPS στα βυτιοφόρα και συστήματος εισροών-εκροών στις εταιρείες παραγωγής και διακίνησης καυσίμων και στα διυλιστήρια, να ελεγχθεί η διακίνησή τους σε όλα τα στάδια. Για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Επισημαίνεται ότι εδώ και ένα μήνα έχει κατατεθεί ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για όλα αυτά τα ζητήματα. Αλλά απάντηση δεν δόθηκε. Αντίθετα, εδώ και 21 μήνες η μόνιμη “απάντηση” της Κυβέρνησης είναι η αύξηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2016 και η αύξηση του Ειδικού Φόρου στα υπόλοιπα καύσιμα από 1ης Ιανουαρίου 2017.

Πολιτική αλλαγή τώρα. Αυτό χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά.

Νο.Δ.Ε. Λασιθίου

Print Friendly

You may also like...

%d bloggers like this: