πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός "Θαλής", αποτελέσματα
Διάγραμμα συμμετοχών ανά Δήμο

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον νομό Λασιθίου και φέτος, ο καθιερωμένος  πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα 239 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Λασιθίου, συμμετείχαν  στον 78ο  Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ο Θαλής» και στον 4ο Παλλασιθιώτικο Μαθηματικό Διαγωνισμό της Α’ τάξης του Γυμνασίου.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 8 ολόκληρα χρόνια ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε και στους 4 δήμους του νομού μας.

Περισσότεροι από 50 συνάδελφοι μαθηματικοί και όχι μόνον, έδωσαν το παρόν ώστε να διεξαχθεί ομαλά και η φετινή διοργάνωση, δείγμα ανιδιοτελούς και άοκνης προσφοράς προς την κοινωνία μας.

Θεωρούμε δε, σημαντικό να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά εκείνους τους συναδέλφους που ενώ έχουν «συνταξιοδοτηθεί»,  δεν ξεχνούν να προσφέρουν στα εκπαιδευτικά δρώμενα του παραρτήματος μας.

Στα παρακάτω γραφήματα και πινάκες, παρουσιάζονται οι συμμετοχές της τελευταίας τριετίας, των οποίων η ανάλυση έχει ήδη προσφέρει κάποια πρώτα συμπεράσματα που θα συζητηθούν περαιτέρω με τους αρμοδίους φορείς.

Διάγραμμα συμμετοχών ανά Δήμο
Πίνακας κατανομής συμμετοχών ανά Δήμο, ανά Βαθμίδα και Έτος

Ξεχωριστή μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην άψογη συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και ιδιαίτερα με τον διευθυντή κύριο Βασίλη Αϊβαλιώτη, για την δυναμική και σημαντική στήριξη του, σε όλη αυτή μας την προσπάθεια.

Η επιτυχημένη καθώς αποδείχθηκε πιλοτική αλλαγή του εξεταστικού κέντρου της Σητείας, καθώς και η άμεση κινητοποίηση των συναδέλφων στο Τζερμιάδο έφεραν τα θετικά αποτελέσματα που προσδοκούσαμε ως παράρτημα.

Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς των καθιερωμένων κερασμάτων των μαθητών, που ανέλαβαν και φέτος τόσο επιχειρήσεις του νομού μας, όσο και οι κατά τόπους Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Είναι σημαντική η αρωγή τους αυτή, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκύρια για τον τόπο μας, που όμως αποτελεί ισχυρή επένδυση για το μέλλον του.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι το έτος 2018 θα εορταστεί ως Έτος Μαθηματικών, καθώς το αρχαιότερο ελληνικό επιστημονικό σωματείο, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.

Ως εκ τούτου θα υπάρξουν σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις σε σχέση με την μαθηματική παιδεία που θα λάβουν χώρα πανελληνίως αλλά και στον νομό μας.

Η  Γραμματέας                                                                         Ο  Πρόεδρος                                                                                                 

Ελένη Τζερεμέ                                                                       Περάκης  Μιχαήλ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos