Παραλία Γαργαδόρου, συζήτηση για τη συζήτηση στο ΔΣ
Σπάνια εικόνα τέτοια προσέλευση στο ΔΣ Αγίου Νικολάου

Πολύ ώρα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου η συζήτηση για τη παραλία Γαργαδόρου και τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά το έργο κατά της διάβρωσης, ή τουλάχιστον έτσι έχει παρουσιαστεί.

Μεγάλη προσέλευση μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη προστασία των Παραλιών, που προκάλεσε τη συζήτηση, αλλά και πολλών πολιτών της περιοχής, εικόνα σπάνια για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρών ο επιχειρηματίας Μανώλης Βαρκαράκης, ο οποίος προχώρησε στη παρέμβαση αυτή, αλλά και ο μελετητής κ. Διακογεωργιου, ο οποίος υπεραμύνθηκε της προσέγγισης του στη μελέτη και υλοποίηση της κατασκευής. Απόντες, τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος όσο και το Λιμεναρχείο.

Κάποιες στιγμές υπήρξαν έντονες αντεγκλήσεις, ανάμεσα στα μέλη της Πρωτοβουλίας και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάποιοι μάλιστα, κατηγόρησαν τον δήμο για παράβαση καθήκοντος και γενικότερα όλες τις δημοτικές αρχές του τόπου που δεν υπερασπίστηκαν ποτέ το δημόσιο χώρο.

Ο δήμαρχος είπε ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι φυσικό να χρειάζεται χρόνος για να λειτουργήσει η θάλασσα και να το “ενσωματώσει”.

Ο Μ. Βαρκαράκης, μίλησε τέλος λέγοντας ότι δέχεται πόλεμο, συκοφαντίες, έχει ευθύνη έναντι των 250 εργαζομένων του ξενοδοχείου αλλά και των εκατοντάδων πελατών του καθημερινά και κατήγγειλε ότι άτομο της πρωτοβουλίας έστειλε επιστολή στην TUI, κατηγορώντας την επιχείρηση. Τόνισε ακόμα ότι θεωρεί εαυτόν υπεύθυνο για τα επόμενα 10 χρόνια, δηλ. να βελτιώνει τις όποιες αλλαγές.

Η συζήτηση δεν κατάληξε κάπου.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη προστασία των Παραλιών, κατέθεσε ψήφισμα το οποίο όμως δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Θα ζητηθεί και πάλι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ελέγξει εάν υπάρχουν ζητήματα γύρω από το έργο και στη συνέχεια θα αποφασίσει ο δήμος για την αντίδραση του.

Για την ώρα πάντως η παραλία Γαργαδόρου χρησιμοποιείται ελάχιστα, ενώ το θέμα έχει λάβει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες, υπέρ τοπικές.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos