Πορεία μεταστέγασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
Η μετεγκατάσταση της ΜΤΝ θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών από το νέο έτος …..

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες ότι το έργο της διαμόρφωσης του κυρίως κτιρίου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), ήτοι  του κτιρίου Δ (πρώην Αιμοδοσία) και του περιβάλλοντος χώρου, ολοκληρώθηκε στις 25-11-2019 ως προς το συμβατικό του αντικείμενο και εκδόθηκε η αντίστοιχη βεβαίωση περαίωσης εργασιών.

Ακολούθως, στις 29-11-2019 εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο η προσφορά για τη μετεγκατάσταση και αναβάθμιση του συστήματος επεξεργασίας νερού από την κατασκευάστρια εταιρεία με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης περίπου δύο (2) μηνών από την ημερομηνία ανάθεσης. Στο διάστημα αυτό περιλαμβάνεται το χρονικό διάστημα (περίπου 3 εβδομάδων) κατά τη διάρκεια του οποίου θα εκτελούνται οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες και δοκιμές του νέου συστήματος και κατά το οποίο οι ασθενείς θα πρέπει να μεταφέρονται και να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε άλλες ΜΤΝ.

Παράλληλα με τα παραπάνω θα υλοποιείται το έργο ελαιοχρωματισμού των βοηθητικών χώρων της ΜΤΝ το οποίο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2019 ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών του, εκτός απροόπτου, περί τα μέσα Ιανουαρίου 2020. Στους εν λόγω χώρους στεγαζόταν μέχρι σήμερα η Τεχνική Υπηρεσία η οποία μετεγκαθίσταται πλέον στον 1ο όροφο του παλιού κτιρίου στους χώρους της πρώην Μαιευτικής/Γυναικολογικής. Η μετεγκατάσταση της ΜΤΝ θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών από το νέο έτος σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Αναφορικά με τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα των χορηγηθεισών παρατάσεων για την ολοκλήρωση του έργου διαμόρφωσης των χώρων της ΜΤΝ υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα με το έργο αυτό, υλοποιήθηκε το εξίσου μεγάλο και σημαντικό έργο της ανακατασκευής των λουτρών των θαλάμων ασθενών όλων των κλινικών του παλιού κτιρίου και το οποίο εξελισσόταν ενώ οι κλινικές παρέμεναν σε πλήρη λειτουργία. Ως εκ τούτου, έπρεπε να εξασφαλιστεί χώρος για την εκ περιτροπής προσωρινή φιλοξενία τους, τη μετέπειτα μετεγκατάσταση της Τεχνικής Υπηρεσίας και ακολούθως τη διάθεση των χώρων της στη ΜΤΝ. Για το σκοπό αυτό ανοίχτηκαν και διατέθηκαν οι κλειστοί και αδιάθετοι χώροι της πρώην Μαιευτικής/Γυναικολογικής στους οποίους μετεγκαθίσταται πλέον η Τεχνική Υπηρεσία. Οι εργασίες και των δύο έργων εκτελούνταν σταδιακά, ανάλογα και με την εποχικότητα της πληρότητας κάθε κλινικής, τις καιρικές συνθήκες, διάφορα απρόβλεπτα συμβάντα και παράλληλες διαδικασίες άλλων έργων ανακατασκευών, ανακινήσεων και προμηθειών που έπρεπε, για πολλούς λόγους, να συντονίζονται και να υλοποιούνται ταυτόχρονα τα τελευταία τρία χρόνια στο νοσοκομείο.

Η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά όλους τους εργαζόμενους για τη σκληρή δουλειά, την υποστήριξη και τη συνεργασία και την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του πρώτου έργου αυτού του μεγέθους που προκηρύχθηκε και υλοποιείται στην 7η ΥΠΕ Κρήτης με τη νέα νομοθεσία και το οποίο αποτελούσε για δεκαετίες αντικείμενο μόνον προφορικών εξαγγελιών και άγονων αντιπαραθέσεων.

                       Η Διοικήτρια

                    Μαρία Σπινθούρη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos