Σημαντικά έργα στην Ιεράπετρα με τη στήριξη της Περιφέρειας
ο Περιφερειάρχης με τον μητροπολίτη Κύριλλο και τον δήμαρχο Ιεράπετρας

Τρία σημαντικά έργα της Ιεράπετρας δρομολογούνται με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ιεράπετρας και της τοπικής Εκκλησίας, έργα που θα συμβάλλουν όπως τονίζει ο Δήμαρχος, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ιεράπετρας,

θα αναδείξουν το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής ενισχύοντας τον τουρισμό και θα συνδράμουν καθοριστικά στην κοινωνική προστασία και μέριμνα για την τρίτη ηλικία.

Το πρώτο έργο αφορά την υπογραφή της σύμβασης για την χρηματοδότηση της μελέτης ανάπλασης της χερσαίας ζώνης δίπλα από το φρούριο του Καλέ, στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας. Το κόστος του έργου είναι 200.000 ευρώ και σήμερα υπογράφηκε η μελέτη από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης. Το έργο προβλέπει ολοκληρωμένη παρέμβαση αναπλάσεων (πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις, φωτισμός) και ανάδειξη της περιοχής και συνδέεται άμεσα με ένα ακόμα σημαντικό έργο, εκείνο της ανάδειξης του φρουρίου «Καλέ» που αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της πόλης της Ιεράπετρας.

Η δεύτερη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Αρναουτάκης, αφορά στην επανέναρξη των ανασκαφών στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την τριμερή προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ιεράπετρας και του Υπουργείου Πολιτισμού για τις ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας. Ένα έργο που θα χρηματοδοτήσει κατά 75% η Περιφέρεια Κρήτης και το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα Ρωμαϊκά θέατρα και σημαντικό πόλο έλξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Τα δύο παραπάνω έργα υπογράφηκαν παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη ο οποίος και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη συνδρομή και στήριξη της Περιφέρειας, για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Τέλος, παρουσία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου, του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας Γιώργου Αγγελάκη, συζητήθηκε το κοινό αίτημα των φορέων για την χρηματοδότηση της ανακατασκευής του κτιρίου του Γηροκομείου Ιεράπετρας, έργο κορυφαίας κοινωνικής σημασίας για την περιοχή.

Για το έργο έχει εκπονηθεί μελέτη με την φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Το έργο ανακατασκευής του κτιρίου έχει προϋπολογισμό που θα αγγίξει το 1,5 εκ. ευρώ μαζί με τον εξοπλισμό και όπως δεσμεύθηκε ο κ. Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει το έργο και θα φροντίσει να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για την συνολική ολοκλήρωσή του.

Για την εξέλιξή αυτή τόσο ο Μητροπολίτης όσο και ο Δήμαρχος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι η ανακατασκευή και λειτουργία του Γηροκομείου είναι χρόνιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής, καθώς όπως είπαν, δεν υπάρχουν αντίστοιχες δομές στην Ιεράπετρα και την Σητεία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos