ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας
ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας

Όσο καλή διάθεση και να υπάρχει, το Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Λασιθίου, στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεάπολης – Διαλυνάκειο αργεί. Μόλις, πρόσφατα υπεγράφη η τροποποίηση του οργανισμού του Διαλυνάκειου, που ενσωματώνει το τμήμα και αναμένουμε να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσει η ανάθεση της μελέτης για το κέντρο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της συγκέντρωσης που έγινε το Σάββατο (5/3), στο σινέ Δρήρος στη Νεάπολη, παρόντων του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Πέτρου Γιαννουλάτου, των Διοικήσεων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του ΓΝ – ΚΥ Νεάπολης, του Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού της Κρήτης» και των εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων.

Μητροπολίτης, βουλευτής, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος
Μητροπολίτης, βουλευτής, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε απεμπλοκή της υπόθεσης από τη γραφειοκρατία λέγοντας ότι δεν ζητάμε τίποτα, πέρα από τη τυπική προώθηση του έργου. Τα χρήματα της μελέτης θα τα βρούμε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα, ο Μητροπολίτης Πέτρας Γεράσιμος, ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α. Μανώλης Θραψανιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες από τη Νεάπολη και το πάνω Μεραμπέλλο.

Από πλευράς πρώην διοικήσεων, έγινε προσπάθεια να αποφύγουν ευθύνες για το διάστημα της διοίκησης του νοσοκομείου και των πεπραγμένων εκείνης της περιόδου. Ενώ, αφέθηκε να εννοηθεί από ορισμένους ότι η καθυστέρηση κρύβει πίσω της ιδιωτικά συμφέροντα.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας επισκέφτηκε το οικόπεδο που έχει δωρίσει το Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού της Κρήτης» και στη συνέχεια το νοσοκομείο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos