Άγιος Νικόλαος, αξιολόγηση κυκλοφοριακών μέτρων
Χρυσάκης, Ζερβός, Ζερβάκης

«Ενάμιση μήνα μετά την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων στον Άγιο Νικόλαο, που εφαρμόζονται με την πολύτιμη συνδρομή της Αστυνομικής Δ/νσης Λασιθίου- αναφορικά με την εφαρμογή των κείμενων από την νομοθεσία διατάξεων-  αντιλαμβανόμαστε ότι η εικόνα της πόλης έχει βελτιωθεί αισθητά, γεγονός που  οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με την περαιτέρω προσπάθεια  και ευαισθητοποίηση των πολιτών (επιχειρηματιών και μη) μπορούμε να έχουμε μια πόλη λειτουργική, με ήπια κυκλοφορία, λιγότερες οχλήσεις, προκειμένου να προσελκύσουμε τον ποιοτικό τουρισμό, που δικαιούται  λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που διαθέτει».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Λασιθίου κ. Νίκο Χρυσάκη και το Διοικητή Τροχαίας Αγίου Νικολάου κ. Πέτρο Ζερβάκη (7/7/16).

Όπως έκανε γνωστό μετά το πέρας της σύσκεψης: «Μας δόθηκε η ευκαιρία ν΄αξιολογήσουμε την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ομαλοποίηση και την βελτίωση, της εφαρμογής των κυκλοφοριακών μέτρων. Εν προκειμένω εντοπίσαμε σημεία όπως (η διασταύρωση μπροστά από την Μαρίνα όπου χρειάζεται πρόσθετη αστυνόμευση, καθώς και η Μελετίου Μεταξάκη ανάμεσα στην Σ.Βενιζέλου και την 5η Μεραρχίας όπου κρίνεται επιτακτική η τοποθέτηση σήματος μη παρκαρίσματος )».

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό,τις επόμενες μέρες θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοχοι μοτοποδήλατων ότι το παρκάρισμα που επιχειρούν, παράλληλα προς το πεζοδρόμιο περιορίζει τις θέσεις στάθμευσης και πρέπει να εξεταστεί εκ νέου !

Στην παραπάνω συνάντηση, τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι καταστηματάρχες που ακολουθούν αυτήν την λογική για να διασφαλίσουν την μη στάθμευση αυτοκινήτων, μπροστά  από τα καταστήματα τους, συμβάλλουν στον περιορισμό των θέσεων παρκαρίσματος  και ηθελημένα δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Μελετούμε με περίσσια σπουδή, τα επόμενα βήματα, που θα πρέπει να γίνουν, για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών μέσα στηνπόλη, -επεσήμανε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και των πολιτών στην δημιουργία μιας ανθρώπινης και λειτουργικής πόλης που θα λειτουργεί προς όφελος των ντόπιων και των ξένων επισκεπτών.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos