Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου
τα στελέχη του ΙΝΕ ΕΣΕΕ

Η πρόταση στα πλαίσια της δράσης “Α.Κ.Ε.” (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου / Open Mall), για τη δημιουργία ενός Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου που θα απαρτίζεται από τα ήδη υπάρχοντα μέλη του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της πόλης του Αγίου Νικολάου, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση τη Κυριακή (3/7). Πρόκειται για μια πολύ σημαντική έρευνα από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ε.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγ. Νικολάου – Λασιθίου, η οποία κατέγραψε την επιχειρηματικότητα του Δήμου Αγ. Νικολάου.

Τη καταγραφή της οικονομικής γεωγραφίας της πόλης όσο και τη πρόταση επιμελήθηκαν στελέχη του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ε.Σ.Ε.Ε., σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου. Κατά τον μήνα Μάιο, έγινε μια λεπτομερής καταγραφή και τοποθέτηση πάνω στο χάρτη, των επιχειρήσεων της πόλης, χαρακτήρας, είδος, εποχικότητα κλπ και αφού όλα τα δεδομένα αναλύθηκαν προτείνεται η δημιουργία ενός Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, που προϋποθέτει βέβαια μια καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις επιχειρήσεις από ότι υπάρχει σήμερα.

Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου
αρκετό το ενδιαφέρον

Πρόκειται για πρωτοβουλία του βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη και της Ε.Σ.Ε.Ε. ο πρόεδρος της οποίας και τα στελέχη του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών, βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Λασιθίου, όπου εξέθεσαν την ιδέα σε όσους ενδιαφέρθηκαν.

Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Όπως είπε στο χαιρετισμό του ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης “Η δράση των «ΑΚΕ» (Open Malls), αποτελεί μια σύγχρονη πρακτική ενίσχυσης των τοπικών εμπορικών αγορών και  έχει ως στόχο τη δημιουργία δικτύων μέσα από τη συνεργασία μικρών επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός των παραδοσιακών εμπορικών κέντρων των πόλεων.”

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. Βασίλης Κορκίδης, είπε ότι οι δράσεις αυτές, δημιουργούν καλύτερες συνθήκες στη ντόπια αγορά, ενώ όπου έχει γίνει μέχρι στιγμής η προσπάθεια σε άλλα μέρη της Ελλάδας έχει πάει καλά.

Στην εκδήλωση στελέχη της Eurobank, με την οποία υπάρχει συμφωνία με την Ε.Σ.Ε.Ε. για καλύτερους όρους σχέσης με τα μέλη της, παρουσίασαν εργαλεία της τράπεζας που απευθύνονται στον επαγγελματία.


Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos