Άγιος Νικόλαος Beach Volley Masters η επιτυχία φέρνει καθιέρωση
Άγιος Νικόλαος Beach Volley Masters

Όταν ένα τελικό τουρνουά χαρακτηρίζεται από υψηλού επιπέδου Beach Volley, κατάμεστες εξέδρες πρωί – βράδυ και άριστη οργάνωση τότε τα έχει όλα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα BeachVolley ολοκληρώθηκε χθες βράδυ (30/7) με τον καλύτερο τρόπο στον καλύτερο τόπο. Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και συγκεκριμένα στην παραλία «Άμμος», ακριβώς δίπλα από την πανέμορφη Μαρίνας της πόλης.
Η επιτυχία των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που συνδιοργάνωσαν η ΕΟΠΕ, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΝ) και η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ), φέρνει και την καθιέρωση.
Ήδη οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις, ώστε και τη νέα σεζόν να διοργανωθεί στον Άγιο Νικόλαο τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με στόχο το Beach Volley να γίνει θεσμός στην όμορφη πόλη της Κρήτης, αφού τέτοιες διοργανώσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος, στόχο που σαφέστατα έχει η ΕΟΠΕ.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί μόνο την αρχή για την παρουσία του αθλήματος στον Άγιο Νικόλαο όπως είπε ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός κατά την τελετή λήξης και την απονομή κυπέλων και μεταλλίων στους πρωταθλητές.

Τον τίτλο στους άνδρες κατέκτησαν οι Δημήτρης Νιώπας – Θοδωρής Παπαδημητρίου και στις γυναίκες οι Πένυ Κραγκούνη – Κωνσταντίνα Τσοπούλου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι και οι τέσσερις τους, αλλά και οι αντίπαλοί τους στον τελικό εξήραν στις δηλώσεις τους την άριστη διοργάνωση, αλλά και το ότι οι εξέδρες στην παραλία «Άμμος» του Αγίου Νικολάου ήταν συνεχώς γεμάτες. Ο κόσμος «αγκάλιασε» τους τελικούς και ενθουσίασε όλους τους αθλητές.

Αντώνης Ζερβός: «Διοργάνωση beach volleyκάθε χρόνο στην πόλη μας»

«Τελείωσε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός αλλά ταυτόχρονα ξεκινάει για τον Άγιο Νικόλαο κάτι καινούργιο. Με τον πρόεδρο (της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης) κ. Καραμπέτσο, ο Δήμος βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να υπάρχει μία διοργάνωση beach volley κάθε χρόνο εδώ στη πόλη μας. Δεν είναι μόνο στη παραλία «Άμμος», έχουμε πολλές παραλίες, στο Αμμούδι, την Κιτροπλατεία, την Ελούντα, που μπορούμε να στήσουμε σωστές εκδηλώσεις για να τις ευχαριστηθεί ο κόσμος. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία μόνιμη εγκατάσταση αλλά κυρίως να μεταδώσουμε το άθλημα. Το μεγαλύτερο κέρδος ήταν ότι πολλά παιδάκια είδαν τους αγώνες και είμαι σίγουρος ότι από αύριο θα ασχοληθούν με το beach volley», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Καραμπέτσος: «Ευτυχής για την επιλογή του Αγίου Νικολάου»

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: «Ξεκινήσαμε τον Γενάρη το νέο ΔΣ στην Ομοσπονδία και αποφασίσαμε να κάνουμε ξανά το άθλημα του beach volleyτον βασιλιά του καλοκαιριού όπως ήταν παλιά. Είχαμε το υλικό που είναι οι αθλητές, έχουμε και τους διαιτητές που είναι αναπόσπαστο κομμάτι για το άθλημα. Προς ευχάριστη έκπληξη, είχαμε πολλούς υποψήφιους Δήμους να αναλάβουν φέτος τις διοργανώσεις. Πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε από τις Σπέτσες, να συνεχίσουμε στο Ξυλόκαστρο και στο Αντίρριο και τελευταίο είπαμε να στέψουμε ξανά τον βασιλιά εδώ στον Άγιο Νικόλαο. Είμαι ευτυχής που ήρθαμε εδώ και η επιλογή μας ήταν όντως σωστή. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τους αγώνες αυτό το τριήμερο. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι».

Χάρης Αλεξάκης: «Έναυσμα ο Άγιος Νικόλαος για την επανεκκίνηση του αθλήματος»

Ο αντιδήμαρχος του Αγίου Νικολάου, κ. Χάρης Αλεξάκης, που μαζί με όλους τους ανθρώπους του Δήμου και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΟΠΕ φρόντισαν για την επιτυχία των τελικών, τόνισε ότι έχει ήδη δοθεί… ραντεβού για του χρόνου:
«Από την αρχή ξέραμε ότι ήταν η σημαντικότερη διοργάνωση. Οι απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές. Κλείνοντας αυτό το σημαντικό τριήμερο, πετύχαμε τον σκοπό μας. Η χθεσινή γιορτή δίνει έναυσμα για την επανεκκίνηση του αθλήματος στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό. Ήταν μία γιορτή, οι προσπάθειες που έγιναν από την ΕΟΠΕ και τον Δήμο ήταν μεγάλες και νομίζω ότι δίνουμε ραντεβού για του χρόνου εδώ».

Λευτέρης Ραφαϊλάκης: «Ο κόσμος κρεμιόταν στις εξέδρες»!

Αναπόσπαστο κομμάτι για την επιτυχία μιας διοργάνωσης αποτελεί η παρουσία του κόσμου. Σε αυτό ακριβώς στάθηκε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου του Αγίου Νικολάου, κ. Λευτέρης Ραφαϊλάκης, που δήλωσε: «Για εμάς ήταν μεγάλο στοίχημα, δεν το έχουμε ξανακάνει. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε, πιστεύαμε ότι 400 θέσεις ήταν πολλές. Που να ξέραμε ότι θα χρειαζόμασταν τις διπλάσιες. Ο κόσμος κρεμιόταν προσπαθώντας να δει το θέαμα. Καταγράψαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε για του χρόνου και να είμαστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι».

Μιχάλης Φαρσάρης: «Ήταν όλα εκπληκτικά»

Ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ, κ. Μιχάλης Φαρσάρης, τόνισε: «Ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση, όμορφο θέαμα. Νομίζω όλος ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος, ήταν όλα εκπληκτικά. Σας περιμένουμε να σας δούμε και πάλι εδώ πέρα του χρόνου».

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Τζώρτζη για τις φωτογραφίες που ευγενικά παραχώρησε. (Ξεχωρίζουν από την υπογραφή κάτω δεξιά).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos