πολύ κοντά στο σημείο του φονικού
πολύ κοντά στο σημείο του φονικού

Απίστευτες σκηνές έζησαν το βράδυ του Σαββάτου (14/6) όσοι βρίσκονταν στις ταβέρνες στα bar και στα πεζοδρόμια της Κάτω Μεράς στην Ιεράπετρα. Και ήταν πολλοί, αφού και Σάββατο βράδυ ήταν και σε εξέλιξη βρισκόταν αγώνες του παγκόσμιου κυπέλου.

25χρονος Πακιστανός ο οποίος είχε προηγουμένως αποπειραθεί να βιάσει 40χρονη γυναίκα σύζυγο του εργοδότη του στη Γρα Λυγιά, στη συνέχεια έφτασε στη Κάτω Μερά όπου σε κατάστημα που διατηρεί εκεί ομοεθνής του, κατακρεούργησε με μπαλτά τον αδελφό του ιδιοκτήτη.
Μετά τη δολοφονία αναζήτησε στις απέναντι ταβέρνες έναν 50χρονο αγρότη ο οποίος εκείνη την ώρα έτρωγε μαζί με την οικογένεια του, τον χτύπησε με τον μπαλτά στο κεφάλι, αλλά η επέμβαση της κόρης του 50χρονου, απέτρεψε τα χειρότερα.
Ο δράστης στη συνέχεια, μάλλον ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, βγήκε στο δρόμο, προχώρησε προς το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, που βρίσκεται περί τα 100 μέτρα από το σημείο της επίθεσης και άρχισε να χτυπά με τον μπαλτά ένα περιπολικό. Εκεί επενέβησαν οι αστυνομικοί, τον αφόπλισαν και τον συνέλαβαν.
Ο 50χρονος με τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο. Η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.

Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Πακιστάν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας στην Ιεράπετρα

Συνελήφθη προχθές (14.06.2014) το βράδυ, από αστυνομικό του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα βιασμού στην Ιεράπετρα.

Ειδικότερα, προχθές (14.06.2014) το βράδυ, λίγο μετά τις 23.00, έξω από εστιατόριο στην Ιεράπετρα, ο 26χρονος υπήκοος Πακιστάν επιτέθηκε απρόκλητα με μαχαίρι – μπαλτά σε 49χρονο ημεδαπό – θαμώνα του καταστήματος, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και το σώμα.

Το θύμα διακομίσθηκε για νοσηλεία αρχικά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνεχεία μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στη συνέχεια ο δράστης, κινούμενος πεζός έξω από το κτίριο των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας, χτύπησε και έσπασε με το ίδιο μαχαίρι, το τζάμι αστυνομικού οχήματος.

Ο αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, που εκτελούσε χρέη σκοπού στο κτίριο, αντιλήφθηκε αμέσως το γεγονός και όταν προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, ο δράστης του επιτέθηκε με τον μπαλτά, όμως ο αστυνομικός τον αφόπλισε και τον συνέλαβε.

Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε ότι πριν την επίθεση στον 49χρονο ημεδαπό, ο 26χρονος είχε επιτεθεί με το ίδιο όπλο σε 54χρονο ομοεθνή του, εξαιτίας προσωπικών τους διαφορών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Άμεσα αστυνομικοί των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν νεκρό τον 54χρονο υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα.

Επιπλέον από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι ο 26χρονος προχθές (14.06.2014) το απόγευμα με τη χρήση βίας και την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε να βιάσει και τελικά ασέλγησε σε βάρος 40χρονης ημεδαπής.

Το γεγονός είχε καταγγείλει η 40χρονη, το ίδιο βράδυ, στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας και αμέσως είχε ξεκινήσει η διενέργεια αναζητήσεων για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νεαπόλεως, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 49χρονου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού και για το αδίκημα του βιασμού.

Ο 26χρονος υπήκοος Πακιστάν θα οδηγηθεί στις 17.06.2014 στον Ανακριτή Λασιθίου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos