ΑΣΤΕΑΝ
η σχολή στον Άγιο Νικόλαο

Μετά τις νεώτερες πληροφορίες που θέλουν την Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν. να μετονομάζεται σε Α.Σ.Τ.Ε.Κ. και να μεταφέρεται από τον Άγιο Νικόλαο, ο δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, απευθύνεται εκ νέου στην υπουργό τουρισμού, στον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, τον υφυπουργό εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη.

κ. Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε ότι στο νέο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, περιλαμβάνεται η μετονομασία της ΑΣΤΕΑΝ σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης(ΑΣΤΕΚ).

Σας είχαμε ενημερώσει στη συνάντηση που είχε γίνει στο γραφείο σας, παρουσία και των Βουλευτών του Νομού καθώς και εκπροσώπων φορέων της περιοχής για την αναγκαιότητα παραμονής της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο καθώς επίσης και για την αναβάθμιση των σπουδών της.

Λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύαμε τότε, ζητήσατε και εμείς αποδεχθήκαμε να συζητηθεί το αίτημά μας μετά τις εκλογές.

Στο μεσοδιάστημα και πριν την κατάθεση του σχεδίου Νόμου, δεσμευθήκατε ότι θα έρθουν στον Άγιο Νικόλαο στελέχη του Υπουργείου σας, για να συζητήσουμε τα θέματα της ΑΣΤΕΑΝ, το θέμα των υποδομών κλπ ώστε να βρεθεί μια κοινή λύση.

Αυτό δυστυχώς δεν έγινε μέχρι σήμερα και αντιθέτως βλέπουμε να έχει κατατεθεί το σχέδιο Νόμου.

Παρακαλούμε ως εκ τούτου να υλοποιηθεί αυτή η υπόσχεσή σας και να έχουμε μια συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου σας , το συντομότερο δυνατόν.

Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι προς όφελος του τουρισμού και της λειτουργίας της Σχολής και μπορεί να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos