Από τη σχολική εκδήλωσηΤο Europe Direct Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργάνωσε μέσα από τη σχολική εκδήλωση «Άνοιξη της Ευρώπης-Spring Day In Europe» πρόγραμμα δραστηριοτήτων με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα της Ευρώπης.

 
Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ενημερωτικής επίσκεψης στο σχολείο πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση, την οποία παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των τάξεων Β΄ και Γ΄ του Ελληνόφωνου και Αγγλόφωνου τμήματος.
 
Η επίσκεψη ενημέρωσης περιελάμβανε την προβολή διαφανειών από την Γενική Διεύθυνση Τύπου και Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον σχολιασμό των διαφανειών με τη μορφή ερωτήσεων καθώς και την διοργάνωση ενός βιωματικού ομαδικού παιχνιδιού για τους μαθητές με μπαλόνια.
 
Παράλληλα με την ενημέρωση πραγματοποιήθηκαν και άλλες δραστηριότητες από τους μικρότερους μαθητές του σχολείου όπως χειροτεχνίες για τον στολισμό του «Δένδρου της Ευρώπης».
 
Στη συνέχεια όλο οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν την ομιλία του πρώην βουλευτή Ηρακλείου και νυν δημάρχου Χερσονήσου κ. Σπύρου Δαννέλη, ο οποίος όμως μίλησε με την ιδιότητα του ως πρώην μέλος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Θέμα της ομιλίας του ήταν «Η Ευρώπη μας».
 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση ενός μιούζικαλ από τις φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα «Billy, no Buzz-Είναι τόσο απλό φίλοι να ‘μαστε» στα πλαίσια της Ενότητας στην πολυμορφία.
 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά αναμνηστικά δώρα, όπως καπελάκια και στους δασκάλους φάκελοι με υλικό πληροφόρησης.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos