Τα παιδεία παίζειΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΩ» ΕΝΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΦΗΒΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Η έκθεση βιβλίου που για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από την ένωση συλλόγων γονέων του δήμου Ιεράπετρας και τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχε κάτι το ξεχωριστό φέτος.

Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε από το πρωί μέχρι το βράδυ το σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου στο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας ήταν πρωτοφανής. Ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί παρότρυναν τους μαθητές στη δημιουργία και την έκφραση μέσα από καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές δημιουργίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο  καθώς και σε παρουσιάσεις επιμελημένων παραστάσεων θεάτρου χορού μουσικής από παιδιά και εφήβους .

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν μαζική και με το νεανικό τους ενθουσιασμό μας έδωσαν ελπίδες για μια νέα γενιά που μπορεί να βάλει τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία.

Ειδικός χώρος αφιερώθηκε στα υπέροχα έργα των παιδιών με αναπηρίες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές που δημιούργησαν και εκφράστηκαν ποικιλότροπα, τους εκπαιδευτικούς που παρακίνησαν τους μαθητές και τους γονείς που στήριξαν όλη την προσπάθεια .

                                                   ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Τον Νίκο Καπρούτσο διευθυντή του 2ου δημοτικού σχολείου για την πολύτιμη βοήθεια και φιλοξενία του.

Την κριτική επιτροπή για την λογοτεχνία: Δερμιτζάκη Πολυτίμη φιλόλογο, Ευαγγελιδάκη Γιάννη διευθυντή δημοτικού σχολείου Φέρμων, Καραμπάτζακη Αλίκη διευθύντρια δημοτικού σχολείου Γρα Λυγιάς, Κονταξάκη Σοφία φιλόλογο και Φουκαράκη Χάρη διευθυντή 1ου δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας.

Από την έκθεσηΤην κριτική επιτροπή για την καλλιτεχνική δημιουργία:  Τον Γιώργο Αθανασίου καλλιτέχνη και το Νίκο Βεντουρή, εκπαιδευτικό καλλιτεχνικών 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

Τον Γιάννη Αδαμόπουλο εκπαιδευτικό καλλιτεχνικών Ειδικών σχολείων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

Τις εκπαιδευτικούς Μαρία Ζαγκανά και Χρυσάνθη Αυγερινού για την οργάνωση του θεατρικού παιχνιδιού και τις Μαρία Βασαρμίδου, Αντιγόνη Οικονομάκη, Ευαγγελία Μαυρομάτη, Ελένη Οικονομίδου, Κλαίρη Ψυλινάκη, Μαρία Ξανθάκη, Σουζάνε Χαλκιά, Βάσω Γρυζανίτη, Νίνα Μουσουράκη και Μαρίνα Χατζάκη για τις όμορφες γεμάτες ζωντάνια παρουσιάσεις τους.

Τους ψυχολόγους Βελέντζα Πασχαλίνα του Κέντρου Ημέρας Ιεράπετρας,  Ξωμεριτάκη Αικατερίνη του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας Ιεράπετρας και την Ελευθερία Ζαούση του Ειδικού σχολείου Ιεράπετρας.

Την συγγραφέα Ελένη Γιοβάνογλου που διάβασε δικά της παραμύθια στα παιδιά.

Την οικολογική ομάδα Ιεράπετρας και τους φίλους του ποδηλάτου για τη συνεργασία στη διοργάνωση της ποδηλατοδρομίας στην πόλη μας.

Τους βιβλιοπώλες της Ιεράπετρας.

Το κατάστημα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ του κ. Βασίλη Μπαλοθιάρη για την ηχητική κάλυψη .

Τον Δήμο Ιεράπετρας για την χορηγία του.

                                                    ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ

Τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας για την τρυφερή παράσταση <<Χάρολντ και Μόντ>> καθώς και το συγκρότημα μαθητών Λυκείων και Γυμνασίων της Ιεράπετρας <<Ραδιενεργά Τζιτζικια>> και τους μαθητές που χόρεψαν breakdance και latin.

 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
 
 
 
          ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1)      Δασκαλάκη Πόπη, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων

2)      Ορφανουδάκης Κωνσταντίνος, Αντιπροεδρος Ένωσης Γονέων

3)      Κοτσυφάκη Μαρια, Γραμματέας Ένωσης Γονέων

4)      Λαμπράκη Λίτσα, Ταμίας Ένωσης Γονέων

5)      Σολιδάκης Εμμανουήλ, Μέλος Ένωσης Γονέων

6)      Καροφυλλάκης Γεώργιος, Μέλος Ένωσης Γονέων

7)      Καπρούτσος Νίκός, εκπαιδευτικός

8)      Βεντουρής Νίκος,    εκπαιδευτικός

9)      Καραμπατζακη Αλίκη, εκπαιδευτικός

10)    Δερμιτζάκη Πολυτίμη, εκπαιδευτικός

Print Friendly, PDF & Email

Από manos