Από τη συνέλευσηΣε βαρύ κλίμα και με ελάχιστες παρουσίες, πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή (16/12), έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Λασιθιώτικης Ανώνυμης Ναυτιλιακής εταιρείας, στην έδρα της, μόνο κατ’ όνομα, στον Άγιο Νικόλαο. Μοναδικό θέμα, η λογιστική διόρθωση των ζημιών, με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 7 εκατομύρια €. Πράγμα που σημαίνει ότι οι αξία των μετοχών, συρικνώνεται περίπου στο 1/3.

Τον δήμο Αγίου Νικολάου, εκπροσώπησε ο Δήμαρχος και ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την παύση των δρομολιγίων της εταιρείας από τον Άγιο Νικόλαο. Ο διευθύνων σύμβουλος και μέλος της ΑΝΕΚ., κ. Γαλανάκης προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι η μή προσέγγιση πλοίου, ελπίζει να είναι προσωρινή, αλλά ζήτησε την κατανόηση όλων για το καλό της εταιρίας.
Μέτοχος και πρώην μέλος του πληρώματος είπε στη συνέλευση ότι δεν μπορεί όλα τα λιμάνια να είναι πάντα κερδοφόρα. Από κάποιο χάνεις από κάποιο κερδίζεις. Είπε ακόμα, ότι, με άλλες σκέψεις ιδρύθηκε η εταιρεία και αλλιώς εξελίσσεται.

Από τη συνέλευσηΤο ερώτημα βέβαια που δεν απαντάται είναι εφ’ όσον με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχει αρχίσει μιας μορφής «ενοποίηση», ή «συνεργασία» ανάμεσα στην ΑΝΕΚ και στις Μινωικές, ποιό είναι το πρόβλημα ενός τέτοιου κολοσσού πλέον να δρομολογήσει ένα σύγχρονο πλοίο και από τον Άγιο Νικόλαο.
Ή γιατί να μην απορροφηθεί η ΛΑΝΕ από την ΑΝΕΚ και να πάρουν οι μέτοχοι της ΛΑΝΕ μετοχές της ΑΝΕΚ τις οποίες θα μπορούσαν να ρευστοποιήσουν μέσα από το χρηματιστήριο και να μην χάσουν τα χρήματα τους; Ή μήπως ήδη τα έχουν χάσει;

Διότι τα πειράματα ΔΑΝΕ και Ρεθυμνιακής άλλα μας έχουν διδάξει.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos