ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Ελλήνων, Γιώργος Χατζημαρκάκης
ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Ελλήνων, Γιώργος Χατζημαρκάκης

Τη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, μετά το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, με επιστολή που απηύθυνε προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τους υποψηφίους ευρωβουλευτές και τα στελέχη των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών.

«Με την πρώτη εμφάνιση του κόμματός μας καταφέραμε να επικρατήσουμε μεταξύ των νέων σχηματισμών και των κομμάτων που δεν εξέλεξαν βουλευτή, πολλά από τα οποία υπερσκελίσαμε, με αποτέλεσμα να εξελιχτούμε σε υπολογίσιμη και χρήσιμη πολιτική δύναμη. Σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες καταφέραμε να αναδειχθούμε τρίτο κόμμα, όπως στα Γρεβενά αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη» επισήμανε ο κ. Χατζημαρκάκης, ευχαριστώντας στελέχη, υποψηφίους και ψηφοφόρους που συνέβαλαν στο εγχείρημα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, αποφασίστηκε να ξεκινήσει μία πρωτοβουλία συγκρότησης του ευρύτερου κέντρου, με πρώτο βήμα την επικοινωνία με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων αυτού του χώρου και δεύτερο τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, μετά το καλοκαίρι.

«Ο αγώνας μας ανταμείφθηκε. Μέσω του προεκλογικού αγώνα γεννήθηκε ένα πνεύμα ομαδικότητας» πρόσθεσε ο κ. Χατζημαρκάκης τονίζοντας ότι η κύρια πολιτική πρόκληση βρίσκεται στο μέλλον και δεν πρέπει να απογοητευθούν αυτοί που στήριξαν τον νεοσύστατο σχηματισμό και πίστεψαν ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μία νέα, γνήσια και ισχυρή φωνή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos