Λιμάνι

Σητεία

Την Παρασκευή 20/6/2008 ξεκίνησε στο χώρο του κέντρου Νεότητας της πόλης μας η εκτέλεση του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ διαστάσεων 25.00 μ. x 12.50 μ. και βάθους 2.00 μ. με προϋπολογισμό μελέτης 300.000,00 €. Με την κατασκευή του έργου αυτού υλοποιείται άλλη μια προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής αρχής. Το έργο αποτελεί προσφορά προς τους πολίτες και την νεολαία της πόλης και συνεισφέρει στην σημαντική αναβάθμιση των Αθλητικών υποδομών της περιοχής. Με πρόταση του Δημάρχου κ. Νίκου Κουρουπάκη και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ενταχθεί το έτος 2007 στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ μετά από σχετική μελέτη που συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου.

Ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ – ΓΚΑΖΙΑΝΗΣ η οποία μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει πλούσια εμπειρία στην κατασκευή ανάλογων έργων, καθώς διαθέτει πιστοποιητικό συνεργασίας με εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής κολυμβητηρίων πιστοποιημένη με ISO 9001 καθώς και με εργαστηριακό πιστοποιητικό καλής φίλτρανσης και ανακύκλωσης του νερού.

Το θερμαινόμενο κολυμβητήριο θα είναι 6 αγωνιστικών διαδρομών και περιλαμβάνει :
• Υποβρύχιο φωτισμό και φωτισμό περιβάλλοντα χώρου.
• Περιμετρικούς διαδρόμους με αντιολισθηρό πλακάκι πλάτους 3,00 μ.
• Πλήρη εγκατάσταση θέρμανσης του νερού.
• Σύστημα συνεχούς καθαρισμού και ανακυκλοφορίας με δυνατότητα πλήρους ανανέωσης του συνολικού όγκου του νερού του κολυμβητηρίου κάθε 3 ώρες.
• Ισοθερμικό κάλυμμα για τις ώρες που το κολυμβητήριο δε λειτουργεί, αφ’ ενός για λόγους ασφαλείας και αφ’ ετέρου προκειμένου να εξασφαλιστεί οικονομία νερού λόγω εξάτμισης αλλά και μείωση των απωλειών θέρμανσης του νερού.

Ο χρόνος κατασκευής του έργου είναι 3 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Αναμένεται λοιπόν η παράδοσή του στα τέλη του καλοκαιριού.
Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Κουρουπάκης εξέφρασε τη χαρά του για την έναρξη του έργου τονίζοντας παράλληλα ότι «το έργο της κατασκευής του ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ που ξεκινά τη 2η χρονιά της θητείας μας, μετά και την ολοκλήρωση του αγωνιστικού χώρου του Εθνικού σταδίου που επιτεύχθηκε μετά από μόλις 1 χρόνο της ανάληψης των Δημοτικών πραγμάτων από τη σημερινή Δημοτική αρχή αποδεικνύει καθαρά ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν αλλάξει με σταθερή την προσήλωσή μας στο στόχο για τη δημιουργία Αθλητικών υποδομών υψηλών προδιαγραφών για τη νεολαία και τους αθλητές της πόλης μας. Τα 2 αυτά έργα αποτελούν μόνο την αρχή αυτής της προσπάθειας και οι συμπολίτες μας να είναι βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σητείας.

Από τον Δήμο Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos