μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την ίδρυση και την έναρξη λειτουργίας της νέας Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

Σύντροφοι και φίλοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Οροπέδιο συνεπικουρούμενοι από τη ΝΕ Λασιθίου και τις όμορες οργανώσεις μελών Αγίου Νικολάου και Επάνω Μεραμπέλου οικοδόμησαν βήμα- βήμα την οργάνωση και το γραφειάκι της.

Έτσι από την Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2014 που πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του η σημαία του κόμματος μας ανεμίζει πλέον και στο Οροπέδιο στο χωριό Μέσα Λασίθι στον κεντρικό δρόμο.

Στην πρώτη συνεδρίαση και τα εγκαίνια εκτός φυσικά από τα μέλη της νέας οργάνωσης παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λασιθίου σ. Κωστής Δερμιτζάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης σ. Μανώλης Θραψανιώτης, ο Συντονιστής και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και αντιπροσωπεία από μέλη των οργανώσεων Αγίου Νικολάου και Επάνω Μεραμπέλου.

Στις συνθήκες που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός, οι συνέπειες των οποίων δεν χρειάζονται παρουσίαση γιατί είναι κάτι που το βιώνουμε όλοι, προσπάθειες σαν αυτή είναι η μόνη απάντηση. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει το διεθνοποιημένο κεφάλαιο και οι ντόπιοι συνεργάτες του, ειδικά τώρα που αισθάνονται ότι ξεκινά το ξήλωμα του στενού κορσέ που έχουν φορέσει στους λαούς της Ευρώπης, η μόνη απάντηση είναι η οργανωμένη και συντονισμένη πάλη του λαού μας και όλων των λαών. Πολλά λιθάρια, όπως το λιθαράκι του Οροπεδίου, θα δημιουργήσουν ανάχωμα στο τσουνάμι του νεοφιλελευθερισμού.

Η πρώτη κίνηση της νέας οργάνωσης μαζί με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το απόγευμα της ίδιας μέρας η συνάντηση με το Δήμαρχο και τους παραγωγικούς φορείς του Οροπεδίου.

Στο ενδιάμεσο παραβρέθηκαν στην γιορτινή εκδήλωση του επίσης νεοσυσταθέντος Συλλόγου Γυναικών «η ΡΕΑ» στο υπαίθριο θεατράκι της Μονής Κρυσταλλένιας.

Στη συνάντηση με τους φορείς αναδείχτηκαν τόσο γνωστά προβλήματα, όπως αυτά που θα προκύψουν από το φαραωνικό και χωρίς περιεχόμενο φράγμα του Αποσελέμη, όσο και άλλα που αφορούν το σύνολο της ελληνικής υπαίθρου.

Ειδικά το φράγμα του Αποσελέμη, ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το έχουν αναδείξει σαν μείζον θέμα όχι μόνο για το Οροπέδιο αλλά και για όλες τις περιοχές γύρω από τον ορεινό όγκο της Δίκτης.

Από την άλλη, για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκαν οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Οροπεδίου κυρίως στον πρωτογενή τομέα (αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή), αλλά και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Αναγκαία βέβαια προϋπόθεση, όπως και για πολλά άλλα, είναι η απελευθέρωση από την τροχοπέδη που βάζουν στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας οι εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Πολιτικές που ο ελληνικός λαός έχει τώρα την ευκαιρία να ανατρέψει και με την ψήφο του αλλά κυρίως με τους αγώνες του που έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να δίνει.

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos