Ρόδος, ΕΝΑΡΞΗ 36ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Ρόδος, ΕΝΑΡΞΗ 36ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το 36ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο διεξάγεται στην Ρόδο.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών έγινε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) João Felicio. Όπως είναι γνωστό, η ΔΣΣ εκπροσωπεί 174 εκατ. εργαζόμενους από 156 χώρες και 315 οργανώσεις-μέλη.

Ο κύριος Felicio στην ομιλία του τόνισε ότι τα συνδικάτα στην Ελλάδα μαζί με  τον Ελληνικό λαό στάθηκαν με γενναιότητα απέναντι στις προκλήσεις που δημιούργησαν η κρίση και τα μνημόνια, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα βοηθήσει  στην επίτευξη του στόχου που δεν πρέπει να είναι άλλος από την ισότητα την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη.

Στο 36ο Τακτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ μετέχουν περίπου 400 σύνεδροι από 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις και αντιπροσωπείες από 30 διεθνείς και εθνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό απηύθυνε στους συνέδρους ο ακαδημαϊκός καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος θα τιμηθεί αύριο από τη Συνομοσπονδία για τη σημαντική προσφορά του στην Επιστήμη αλλά και στην κατανόηση της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η συμμετοχή στην τελετή έναρξης της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, η οποία παρουσίασε τραγούδια παραδοσιακής και έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν αύριο με ομιλίες εκπροσώπων κομμάτων, ενώ στο συνέδριο θα συζητηθούν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης της ΓΣΕΕ.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

Πριν την έναρξη του συνεδρίου δόθηκε στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική οικονομία και την απασχόληση.

Διαβάστε τη περίληψη της έκθεσης

Διαβάστε όλη την έκθεση

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos