Αντλία βενζίνηςΩς γνωστό η Ένωσή μας, αναγνωρίζοντας το τεράστιο οικονομικό βάρος που επιφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό το λαθρεμπόριο καυσίμων που έχει πάρει μέχρι σήμερα πελώριες διαστάσεις, στήριζε και στηρίζει την εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης προκειμένου να αφαιρεθεί το κίνητρο για λαθρεμπορία.
Παρά το γεγονός ότι οι χιλιάδες βενζινοπώλες της επικράτειας δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος δηλώσαμε ότι πάγια πρόθεση μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και στο μέτρο του δυνατού στην επίλυση του προβλήματος.

Αίφνης μας ζητείται δέκα περίπου ημέρες πριν από την εφαρμογή του μέτρου να επωμιστούμε εμείς όλο το οικονομικό βάρος της εφαρμογής αυτού χωρίς να διασαφηνίζεται πως θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε οικονομικά, υλικοτεχνικά και πνευματικά στην όλη διαδικασία.
Η κίνηση αυτή του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών να μας αιφνιδιάσει εκμεταλλευόμενο της αγαθή μας προαίρεση για τη λύση του προβλήματος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας βρει σύμφωνους. Ο κλάδος των βενζινοπωλών είναι ανέτοιμος να προχωρήσει σε όλη αυτή τη διαδικασία και τα μέλη μας αδυνατούν να ακολουθήσουν χωρίς την ολοκληρωμένη και έγκαιρη ενημέρωση.
Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να ζητήσουμε την άμεση αναβολή ή μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της εφαρμογής του συστήματος καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην συμβάλλουμε στην διαδικασία εφαρμογής του.

Για την Ε.Β.Ν.Λ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Κατρίνης Εμμανουήλ Ψυλλάκης Γεώργιος

Print Friendly, PDF & Email

Από manos