Ευρωπαϊκή ΈνωσηΤο Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ηλεκτρονική εκπαίδευση και επιμόρφωση στη διαχείριση της κινητικότητας, στις βιώσιμες μεταφορές και στα εναλλακτικά καύσιμα». Στο έργο που υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού προγράμματος «Έξυπνη Ενέργεια για την Ευρώπη», συμμετέχουν δεκαεπτά οργανισμοί από εννέα ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία).
 
Το πρόγραμμα διαρκεί 32 μήνες και στοχεύει σε δημιουργία κατάλληλου επιμορφωτικού εργαλείου για την ανάπτυξη βιώσιμων μεταφορών, την ορθολογική διαχείριη της κινητικότητας και την εισαγωγή εναλλακτικών καυσίμων στις ευρωπαϊκές περιφέρειες.
 
Η δομή του προγράμματος αυτού βασίζεται στην εμπειρία τριών επιτυχημένων προηγούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επίσης σκοπό έχει τη μείωη του κυκλοφοριακού, των ατυχημάτων, της ρύπανσης, του θορύβου, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της ενεργειακής κατανάλωσης των μεταφορών.
 
Σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Διευθύνσεις Μεταφορών τω Νομών της Κρήτης, ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης κλπ.) αναλύονται οι πιθανές παρεμβάσεις κυρίως στις πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης ώστε να βελτιωθεί η εικόνα των αστικών κέντρων σ’ ότι αφορά τις μεταφορές και την κινητικότητα.
 
Τα κύρια σημεία παρέμβασης είναι το κυκλοφοριακό και η δυνατότητα εναλλακτικής μεταφοράς χωρίς τη χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων.
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos