έργα στο Λασίθι ... ήμουνα νιος και γέρασα !
οι λιμνοδεξαμενές άρχισαν να κατασκευάζονται περί το 2000

Βόρειος οδικός άξονας, φράγμα Αποσελέμη, λιμνοδεξαμενές, αρδευτικό δίκτυο οροπεδίου Λασιθίου……..

Ειδικά το τελευταίο, δηλ. το αρδευτικό δίκτυο στο οροπέδιο Λασιθίου,

έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο αφού το ‘χουν εξαγγείλει κάμποσοι πολιτικοί ταγοί, αλλά παρά το γεγονός ότι η πρώτη δεξαμενή φτιάχτηκε κάπου στα 2000 και η δεύτερη το 2010, το δίκτυο με το οποίο θα μπορεί να αρδεύει τις καλλιέργειες του Λασιθιού, ακόμα βρίσκεται στο δρόμο. Είτε και ως αντισταθμιστικό όφελος για το φράγμα του Αποσελέμη.

έργα στο Λασίθι, επισκέψεις, εξαγγελίες

Αυτές τις μέρες πέρασε από τη Κρήτη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος είδε το φράγμα Αποσελέμη, ανέβηκε στο οροπέδιο Λασιθίου και έφτασε μέχρι τον Άγιο Νικόλαο για επαφές με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Όλως τυχαίως ;; μερικές μέρες πριν ανακοινώθηκε το κονδύλι των 6.000.000 ευρώ για τη γέφυρα στο Χαμέζι.

Κατά την εδώ παρουσία του, ο κύριος Δέδες, ενώπιον βουλευτή, δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη, εξήγγειλε το έργο για το αρδευτικό δίκτυο στο οροπέδιο, κόστους 15.000.000 Ευρώ, μαζί με τις απαλλοτριώσεις και περί τα 6 εκατομμύρια ευρώ για συμπληρωματικά στο φράγμα.

Ωραία τα χαμόγελα κι οι φωτογραφίες, αλλά η μέχρι τώρα εξέλιξη όλων αυτών των έργων, μηδέ του αεροδρομίου Καστελίου εξαιρουμένου, μας κάνει να κρατάμε μικρό καλάθι παρά τις πολλές εξαγγελίες. Ήδη όλο και πάει πίσω χρονικά η αποπεράτωση της σήραγγας που θα κατεβάσει νερό από τον Χώνο στο φράγμα.

Οπότε, μόνο αν δούμε εργολάβο να εγκαθίσταται μπορούμε να πούμε ότι κάτι κινείται. Και υπό την αίρεση πάντα ότι θα ολοκληρωθούν τα έργα στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται. Όχι 10 χρόνια μετά (Χαμέζι, παράκαμψη Μαλίων), εξ ου και το ήμουνα νιος και γέρασα …….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos