Ίδρυση τομέα Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου
ΕΠΑ.Λ. Άγιος Νικόλαος

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, όπου καταργήθηκαν 49 ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ όλης της χώρας το 2013 , μεταξύ των οποίων και ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, το Υπουργείο Παιδείας με την υπ. αριθμ. Φ20/83241/Δ4 Υ.Α.,

αποφάσισε την ίδρυση του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου μετά από τεκμηριωμένη πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

Η αναγκαιότητα της ίδρυσης αυτού του τομέα είναι προφανής. Ο τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας σχετίζεται με την Υγεία και είναι πολύ δημοφιλής στους μαθητές και τον επιλέγουν συνειδητά για τον κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα των σπουδών του.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τομείς με παραπλήσιο περιεχόμενο σπουδών, ανάγκαζε μέχρι σήμερα τους μαθητές να στρέφονται σε τομείς άσχετους με τις επιλογές, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους. Η δημιουργία τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας δίνει την δυνατότητα στους μαθητές-τριες, να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ισότιμα όπως και οι μαθητές των άλλων ειδικοτήτων (κάτι που αδυνατεί να το κάνει η κατάρτιση). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας Υγείας αποτελεί σημαντικό τμήμα στη βασική τυπική τεχνική εκπαίδευση του Λυκείου στις αναπτυγμένες χώρες κι όχι μέρος της κατάρτισης.

Είμαστε σίγουροι ότι όλη η σχολική κοινότητα (μαθητές , καθηγητές, γονείς) θα στηρίξει τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, που θα λειτουργήσει από την νέα σχολική χρονιά 2018-19 στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη για την έγκριση και στήριξη αυτής προσπάθειας, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας που έκανε δεκτή την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, για την ίδρυση του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos